Трябва да разбираме, че няма опция България да отиде на

...
Трябва да разбираме, че няма опция България да отиде на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Задължително е да има правителство с втория мандат

Трябва да разбираме, че няма алтернатива България да отиде на предварителни избори и няма алтернатива да не продължим диалозите и да не стигнем до държавно управление. Това съобщи в ефира на БНР депутатът от ПП/ДБ Христо Иванов.

Поводи да се замразяват диалозите и да не сме удовлетворени от положението на нещата има прекомерно доста, само че връщане на масата на диалозите би трябвало да има. Няма алтернатива това да не се случи и се надявам да се случи, посочи той.

Иванов уточни, че съгласно Демократична България в тази обстановка би трябвало да се търси състав на държавно управление, в който да не влизат водачи и политически лица, а формула, близка до това, което се назовава експертен кабинет.

По думите му решението за поддръжка за държавно управление с втория мандат с ротиращи се министър председатели е била подкрепена единомислещо на Националния съвет на Демократична България. Той бе безапелационен, че акад. Николай Денков би трябвало да продължи договарянията с ГЕРБ.

Той прикани в най-кратко време Николай Денков и Мария Габриел да седнат на масата за договаряния и да излязат от това безпределно сменяне на формулата и на неизясненост във връзка с какво ГЕРБ биха
Всичко за Вашата сватба
подкрепили.

Според Иванов първият сериозен тест пред един предстоящ кабинет ще е конституционната промяна. Ако държавното управление мине през него, тъй че тази промяна да се случи, то може да оцелее и да продължи да работи дълго, счита депутатът.

По отношение на записите, публикувани от Радостин Василев, той уточни е обикновено политически диалог при закрити порти да протича по сходен метод. Казаните неща в записите, свързани с държавната администрация, са добър мотив да се организира диалог за това по какъв начин би трябвало да се модернизира българската администрация, посочи Христо Иванов.

Трябва да се прекратят чистките на наши и ваши. Това значи използване на ясни стандарти, по които хора, които са избрани позиции поради политически лоялности, да бъдат сменени от хора, които имат справедливи аргументи да бъдат там. Да, това значи, че българската администрацията евентуално ще би трябвало да бъде съкратена, само че това би трябвало да е политически диалог и ние ще настояваме на това. Това е и добър мотив в договарянията за кабинет с втория мандат да се заложат съществени цели, свързани с модернизацията и стабилизирането на администрацията, добави той.

По отношение на шефовете на службите, Иванов акцентира, че крайните решения за назначенията би трябвало да се вземат само в София. В рамките на законодателните промени във връзка с тези решения, вкарването на Народното събрание във вземането на тези решения, подсигурява, че те няма да зависят от никого еднолично и няма да могат да бъдат взети в някаква затворена стая, в консултация с някой различен, добави той.

В тази коалиция сме, тъй като сме поели задължения към нашите общи гласоподаватели. Нашият основен ангажимент е да има държавно управление, което ще осъществя избрани цели за страната, сподели още Иванов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg