Трябва да разберем една простичка истина - или вървим с

...
Трябва да разберем една простичка истина - или вървим с
Коментари Харесай

За Румен Овчаров разумно решение за ТЕЦ-овете е възможно, но само временно

Трябва да разберем една простичка истина - или вървим с Европа и с трендовете на така наречен зелен преход и се опитваме да съобразим националните си ползи с това, или се изолираме от този развой . Това съобщи пред Българска национална телевизия някогашният енергиен министър Румен Овчаров.

Изказването му бе във връзка в Плана за възобновяване.

Той е на мнение, че опитът за ТЕЦ-овете е възможе н, в случай че политиците създадат старания и в партиите си, и в европейските политически фамилии.

Овчаров обаче акцентира, че това ще бъде краткотрайно решение, тъй като сега няма практическо решение за прекъсване на ТЕЦ-овете.

По негови думи 22 милиарда кВтч са създадени от тях за предходната година от общо 50-те, които е произвела цялата страна.
 Кой затваря Мариците - Асен Василев и Жечо Станков си спретнаха скандал
Кой затваря Мариците - Асен Василев и Жечо Станков си спретнаха скандал

Политическа партия ще упорства за предоговаряне на Плана за възобновяване и резистентност

Бившият енергиен министър удостовери, че от 1990 година насам сме изпълнили изискванията за 55% понижаване на излъчванията - имали сме 105 млн. тона през 1990 година, а в този момент са 50 . Политиците обаче не са посмели да слагат този въпрос и са поели. По думи на Овчаров това се дължи на " слугинаж, безгръбначност и непросветеност ".

Той акцентира, че условието за прекъсване на въглищните централи сега е безусловно неаргументирано и слага на риск електроснабдяването на целия район. По тази причина Овчаров прикани да се намерения за компромисен вид, като този мотив трябвало да бъде подсилен от всички политически сили.

Запитан за заместващи и аварийни мощности той уточни, че имаме потребност от ужасно доста електрическа енергия.

" Ако през 2035 година престанем да записваме мотори с вътрешно горене и стартираме да ги заместваме с електрически коли, на нас единствено за това ще ни би трябвало т към 80 млн. мВтч. В момента България е произвела 50 за цялата година , АЕЦ " Козлодуй е произвела 16 ", регистрира някогашният енергиен министър и добави, че няма и от кое място да внасяме електрическа енергия.
 Гълъб Донев се съмнява дали Народно събрание не слага клопка за въглищните централи
Гълъб Донев се съмнява дали Народно събрание не слага клопка за въглищните централи

Предоговарянето на периода за нас изисквало процедури и от другите страни в Европейски Съюз
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР