Трябва да работим заедно, за да разкрие Смолянска област целия

...
Трябва да работим заедно, за да разкрие Смолянска област целия
Коментари Харесай

Д-р Даниела Дариткова: Трябва да работим заедно, за да разкрие Смолянска област целия си потенциал в туризма

Трябва да работим дружно, с цел да разкрие Смолянска област целия си капацитет в региона на туризма. За всеки съответен проблем може да търсите нас, народните представители, с цел да го представим пред Министерството на туризма.

Надявам се да продължим и с инфраструктурните планове, тъй като беше направено доста за възстановяване на пътищата. Имаме още доста проекти и вероятности за идващите интервали, които се надявам дружно да осъществяваме. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова  Даниела Дариткова Д-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 година е при срещата сред туристическия отрасъл в района и министъра на туризма през днешния ден. Тя акцентира, че заболяемостта в Смолянско от ковид е доста ниска, с доста дребен брой приети в болница, което дава спомагателна сигурност на туристите, които ще посетят региона този сезон.

От своя страна вицепремиерът Николова заяви, че държавното управление подхваща редица начинания, с цел да бъде омекотен секторът. „ На постоянното си съвещание държавното управление реши да обезпечи в допълнение 40 млн. лева, които са по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ и до края на март тази мярка ще бъде обезпечена, с цел да запазим заетостта в туризма и превоза - секторите, които са най-тежко потърпевши в изискванията на пандемия “, уточни Николова. Тя заключи, че мярката 60/40, която за туристическия отрасъл е 80/20, ще бъде продължена до месец септември, като по нея държавното управление е подкрепило 1785 работодатели и самоосигуряващи се лица. Запазени са над 26 0000 работни места.

„ По програмата за краткосрочна претовареност през 2020 година са непокътнати общо 24 500 работни места от фирмите в същите браншове. До средата на декември 2020 година общо сме разпределили бюджет на 1700 компании и самонаети лица, а платените средства са към 20,7 млн. лв. “, посочи министърът. Тя посочи, че дружно с депутатите, локалната власт, регионалната администрация би трябвало да се работи, с цел да се усъвършенства съпътстващата инфраструктура и образа на курортите.

По време на срещата регионалният шеф на Смолян Недялко Славов съобщи, че е забележима смяната в инфраструктурата, защото има напълно актуализирани пътни връзки сред обособените общински центрове и регионалния град.

„ Стратегическият план, който изпълняваме сега, е Граничен контролно-пропусквателен пункт Рудозем-Ксанти. Прогнозирам неговото отваряне през тази година. Това, към което сме насочили напъните си, е разширението на основния път сред Смолян и Пловдив. Това е извънредно значим и нужен план и аз се надявам неговото пускане да е бързо, а не разследване от нараствания трафик след отварянето на граничния пункт “, акцентира Славов. По думите му това е непосредствената задача, която районната власт в Смолян си е сложила за решение.

На срещата присътваха още депутатът от ГЕРБ доктор Красимир Събев, кметът на Смолян Николай Мелемов, кметът на Чепеларе Тодор Бозуков и зам.-кметът на община Смолян Марин Захариев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР