Трябва да работим заедно, за да гарантираме, че европейските ценности

...
Трябва да работим заедно, за да гарантираме, че европейските ценности
Коментари Харесай

Андрю Галиция: В Малта няма нито един осъден и вкаран в затвора политик

Трябва да работим дружно, с цел да подсигуряваме, че европейските полезности ще устоят. Това съобщи Андрю Галиция по време на обичайния семинар за публицисти в Брюксел, проведен от Европейския стопански и обществен комитет (EИСК).
Припомняме, че Андрю Галиция е наследник на малтийската журналистка Дафне Галиция, която беше убита през 2017 година, до момента в който разследваше корупционни схеми, свързани с малтийското държавно управление.
Андрю Галиция е безапелационен също, че Европейският механизъм за наблюдаване на правовата страна може да помогне за отбрана на публицистиката против всички форми на напън в страните членки .
На въпрос на дали фактически има вяра, че е допустима нова епоха за демокрацията в Малта, както и за всички страни членки, които водят борба с корупцията по високите етажи на властта, Андрю Галиция разяснява връзките на политически партии в някои страни с проведени незаконни групи. Той акцентира, че става дума за политически организации в Румъния, Словакия и Полша.
По думите му, битката с демокрацията минава през борбата с корупционните афери на политическите партии по места. Андрю Галиция разясни, че в Малта няма нито един политик, който да е наказан и изпратен в пандиза. Синът на малтийската журналистка е уверен, че нещата ще стартират да се трансформират, когато хората видят политици, съдени за постъпките си, с които нарушават върховенството на закона.
" Много от закононарушенията, които майка ми разкри, бяха европейски закононарушения. Това бяха закононарушения, които включваха няколко юрисдикции ", разяснява Галиция. По думите му невероятно е една-единствена полиция да прави правораздаване за доста от тези закононарушения. " Членството в Европейски Съюз разреши свободното придвижване на пари и политическа поддръжка на европейско ниво, без свободният поток на правораздаване и полицейско следствие “, разясни още Андрю Галиция.
Припомнете си още от историята на Дафне Галиция в специфичния материал, квалифициран от .
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР