Трябва да продължим със стратегически важните проекти за Варна, които

...
Трябва да продължим със стратегически важните проекти за Варна, които
Коментари Харесай

Иван Порних: Трябва да продължим със важните проекти за Варна, които правителството на ПП спряха

„ Трябва да продължим със стратегически значимите планове за Варна, които държавното управление на „ Продължаваме промяната ” стопираха - Автомагистрала „ Хемус “,Черно море, Аспаруховият мост. В последните 3 години тези планове стопираха, както и редица други “.  Това съобщи в ефира на бТВ кметът на Варна Иван Портних, който е претендентът на ГЕРБ за кмет на морския град на идните локални избори.

„ Имаме значими планове, свързани с отварянето на Варна към морето, Аспаруховия мост, построяването на бул. „ Левски ”, нови алеи, отвоюване на нови пространства за спорт и просвета ”, сподели още той.

Кметът изясни, че не носи никаква отговорност за повредата от 2019 година с фекалния водопровод, пресичащ Варненското езеро.

„ За тръбата през вчерашния ден претендентът на ПП-ДБ Благомир Коцев се изговориха откровени неистини. Много спекулации има – тази тръба е строена през 2018 година по времето на Тройната коалиция, аз нямам нищо общо с нея. Нищо не се излива от нея, това е груба неистина, уронваща престижа на града ни. Опонентът приказва като че ли ненавижда този град. Фекалиите текат по тръбата към пречиствателната станция.Тръбата се отремонтира, само че би трябвало да бъде вкопана в дъното – това е план, който страната трябваше от дълго време да осъществя, само че три години никой не направи безусловно нищо ”, изясни той. Според Портних тръбата би трябвало да се вкопае, с цел да не пречи. Правят се предпазарни изследвания.

„ Държавата би трябвало да си влезне във функционалностите, само че нищо не тече във Варненското езеро. Тази нечиста сделка би трябвало да спре “, добави той.

На въпрос за следствията на европрокуратурата за корупция в общината, той изясни, че това изрично не е правилно.

„ В градски превоз нямам сходна информация. Темата с електробусите – те са част от напъните ни за възобновяване на градския превоз на града. Имахме закъснение със зарядните станции и до дни те ще бъдат въведени в употреба в цялостния им размер. Ще стартират да се движат всички рейсове. ” По думите му докарали нови 60 електробуси, които към този момент са по улиците на гарда.

Кметът на Варна разясни още, че не е платена и стотинка за „ Дупката ” в центъра на Варна. „ Варненската позиция е следната - при социализма вземат решение да строят ЦУМ и зейва тази дупка. Около дупката се подреждат бараки след рухването на комунизма, които пълнят партийните каси на Костов и Нинова. Акциите на общината в дупката се обезценяват внезапно. Започнахме да търсим решение - махнаме бараките, само че дупката остана в сърцето на града. Държавата ни оказа помощ да придобием акциите на сдружението,което ръководи дупката. Общината не е платила нито 1 стотинка “. 

Портних изясни, че към момента общината не е влезнала в действителна благосъстоятелност на „ Дупката “. Направили са публично питане към жителите, които са декларирали, че желаят културна сцена и зали на мястото.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР