Трябва да продължаваме да утвърждаваме образованието и науката като стратегически

...
Трябва да продължаваме да утвърждаваме образованието и науката като стратегически
Коментари Харесай

Румен Радев: Трябва да продължаваме да утвърждаваме образованието и науката като стратегически приоритет

Трябва да продължаваме да утвърждаваме образованието и науката като стратегически народен приоритет и то освен като целево финансиране, а като съвременна визия за стопански и културен напредък на нацията. Това сподели президентът Румен Радев в приветствието си на Тържественото заседание, отдадено на 75 години от основаването на Съюза на учените в България.

Държавният глава съобщи, че е обща задача да се борим за отмерено систематизиране на просветителния и теоретичен капацитет, за просветителната и научна инфраструктура и проучвателен стратегии в единното европейско пространство, тъй като без това не можем да реализираме социално-икономическо доближаване с напредналите европейски страни.

В приветствието си президентът Радев посочи, че като организация на персони с неоспорим престиж и в предишното, и в този момент Съюзът на учените в България е наложил високите стандарти и морал в науката като норма. Държавният глава поздрави Съюза на учените, че развива и укрепва университетския потенциал на страната и за усърдието, с което служи безрезервно и отговорно на нацията посредством просвета и обучение.

" Днес съюзът продължава своята дейна активност в динамична и политическа, и икономическа конюнктура. Въпреки не до такава степен нужната и мечтана от вас поддръжка на страната, продължавате да притегляте нови членове и да откликване на публичния интерес, тъй като имате идея и тя е знанието да бъде в интерес на цялото ни общество ", сподели още Румен Радев.

Президентът връчи Почетния знак на президента на ръководителя на Съюза на учените в България проф. Диана Петкова във връзка 75-годишнината от основаването на съюза и за повсеместен принос на организацята, нейните членове и научните й секции за развиването на науката и образованието у нас. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР