Трябва да призная, пристрастен към вкарването на голове.С тези думи

...
Трябва да призная, пристрастен към вкарването на голове.С тези думи
Коментари Харесай

Вечерта на рекордите, която осигури пристрастеният към головете Левандовски

" Трябва да призная, привързан към вкарването на голове ".

С тези думи в " Туитър " Роберт Левандовски ознаменува приказната си вечер в Шампионската лига. Нападателят на " Байерн " (Мюнхен) продължи впечатляващата си серия и още веднъж влезе под светлината на прожекторите с четирите си гола при триумфа с 6:0 против " Цървена звезда ".

Левандовски впечатли, като вкара попаденията си в границите на 14:31 мин. Полският нападател влезе в историята на Шампионската лига като футболистът, който вкарва четири гола за най-кратко време.

Левандоски е едвам вторият състезател след Лионел Меси, който се разписва четири пъти допълнително от един мач от най-престижния клубен шампионат. Нападателят стори това и през 2013 година в полуфинала против " Реал " (Мадрид), когато още играеше за " Борусия " (Дортмунд).
Robert Lewandowski scored 4 goals in 14 minutes and 31 seconds tonight.

✅ Fastest Champions League quadruple
✅ 10 goals in 5 games in Europe
✅ 27 in 20 this season#FKCZFCBpic.twitter.com/WcudjlOtxe
— DW Sports (@dw_sports) November 26, 2019

След голеадата си във вторник Левандовски към този момент има 27 гола в едвам 20 мача за " Байерн ", а по-голямата част от сезона занапред следва. Той към този момент задмина достижението си от първата си година при баварците, когато общо означи 25 попадения.

Досега 31-годишният поляк е вкарал 10 гола в Шампионската лига, разписал се е 17 пъти в Бундеслигата и има надлежно по шест и четири попадения в шампионата за купата на Германия и националния тим.

" Всичко опира до невероятния професионализъм, който има, и метода, по който тренира. Той постоянно прави спомагателни занимания, с цел да усъвършенства качествата си ", съобщи краткотрайният треньор на " Байерн " Ханзи Флик.

Поглед към върховете

Левандовски към този момент е водещият изпълнител на " Байерн " в Шампионската лига с 46 гола, като има три повече от Томас Мюлер. Полският нападател се изкачи на второ място при най-резултатните футболисти на " Байерн " с 218 гола в 262 мача, а пред него е само Герд Мюлер (508).

Мачът против " Цървена звезда " е деветият следващ мач в групите на Шампионската лига, в който се разписва Левандовски. С вихрената си вечер той засенчи Хари Кейн, който с двата си гола против " Олимпиакос " стана футболистът, който доближава най-бързо 20 попадения в конкуренцията.

До края на груповата фаза в Шампионската лига остава още един кръг, като Левандовски може да задмине достижение на Кристиано Роналдо. С 11 попадения португалецът държи върха за най-вече голове в групите на шампионата, като нападателят на " Байерн " изостава с един гол.

Роналдо също е и най-резултатният футболист в един сезон от конкуренцията. Постижението на португалеца е 17 гола, до момента в който от пет мача Левандовски има 10 попадения. Полският нападател е пети по ефикасност в Шампионската лига с 63 гола, до момента в който пред него са само Карим Бензема (64), Раул (71), Лионел Меси (113) и Роналдо (127).

Движещата мощ на " Байерн " към този момент има 51 гола за календарната година. С 31 попадения от средата на август Левандовски е в график да се приближи до върха за най-вече голове за един сезон, който се държи от Лионел Меси (82).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР