Трябва да призная, че очакванията ми за колапс на Volkswagen

...
Трябва да призная, че очакванията ми за колапс на Volkswagen
Коментари Харесай

Volkswagen отново е най-големият производител в света

Трябва да призная, че упованията ми за колапс на Volkswagen след мега абсурда „ Дизелгейт” не се извършиха. Нещо повече, концернът като че ли излезе по-чист от цялата нечистотия и написа връх след връх. Поредният, най-малко съгласно Bild am Sonntag, представен от Reuters, ще е за продадени близо 10,7 млн. автомобила през 2017 година, което още веднъж ще подреди VW Group преди всичко в света.

Концернът към този момент регистрира един връх, откакто за пръв път марката Volkswagen продаде над 6 млн. коли тази година. А благодарение на растежа при продажбите на Audi и Porsche упованията са, че Volkswagen Group ще регистрира още един връх: за доходи в размер на над 220 милиарда евро (над $264 млрд.), подобрявайки върха от 2016 година, когато бяха регистрирани 217 милиарда евро.

Вестникът цитира тези числа, базирайки се на вътрешен източник, а от Волфсбург отхвърлиха коментар по тематиката. Официалните параметри се чакат на 17 януари, а финансовите резултати ще дойдат в края на февруари.

През 2016, първата цялостна година след експлоадирането на „ Дизелгейт”, продажбите на групата се усилиха с 3,8% и доближиха до рекордните 10,3 млн. Това бе подкрепено от двуцифрения растеж на продажбите в Китай.

Миналият месец се разбра, че упованията на Toyota са за реализация в границите на 10,35 млн. автомобила посредством марките Toyota, Lexus, Daihatsu и Hino, което е растеж от към 2%. Предвижданията на японците за 2018-а са за 10,5 млн.

Дотук добре, само че от цялата картинка най-интересни ще са резултатите на Renault-Nissan, защото след първите шест месеца на 2017 година Алиансът бе водач по продажби в международен мащаб. Така че в този момент най-интересно е какво ще регистрира френско-японският тръст.

Към днешна дата Volkswagen създава над 60 модела по света, като най-популярни са Jetta, Golf, Passat, Polo и продаващият се в Китай модел Santana.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Mercedes-Benz още веднъж е най-продаваната премиум марка

Гейовете също си имат „ Кола на годината”. Отличникът е E-Class Coupe

Ford EcoSport: Как ще ги стигнем... румънците? (тест драйв)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР