Трябва да признаем, че Opel никога не е била от

...
Трябва да признаем, че Opel никога не е била от
Коментари Харесай

Тест Драйв: Opel Insignia GSi

Трябва да признаем, че Opel в никакъв случай не е била от автомобилните марки, които свързваме със пристрастеност. И може би тъкмо това и е най-хубавото.

Страстта е отлично нещо, само че с цел да я реализиран, дизайнерите и инженерите постоянно вършат много взаимни отстъпки, които имат свойството да натоварват всекидневието ни.

Най-яркият и краен образец за това е паметното Lamborghini Diablo, което наподобява извънземно добре, само че е съвсем невероятно да го караме на заден ход, тъй като видимост на практика липсва. Колите на Opel в никакъв случай не са имали подобен проблем, заради простата причина, че те не обичат крайностите.

Компанията от Рюселсхайм постоянно се е движила в средата на спектъра, търсейки баланс - сред външен тип и функционалност, сред динамичност и добър разход на гориво, сред цена и качество.
 Снимка 431396

СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ
Модификация: Insignia GSi Работен размер: 1998 куб. см. Мощност: 260 к.с. Въртящ миг: 400 Нм Ускорение: 7.2 сек. до 100 км/ч Максимална скорост: 250 км/ч Среден разход: 8.6 л/100 км Трансмисия: 8-степенна автоматизирана Базова цена: 43 850 лева
Макар и много изкушаващ, този път е ненапълно хлъзгав, тъй като съществува риск основаният автомобил да няма своя еднаквост, собствен темперамент и собствен дух. Този сюжет бе много постоянно срещан в историята на Opel, само че стига толкоз. След попадането си под шапката на Peugeot, германците явно поеха по нов път, пробвайки се да се дистанцират от предишното. И то много сполучливо.

Стигаме и до новия Opel Insignia, който продължава да жонглира добре сред качествата и компромисите, само че към този момент има много по-привлекателен външен тип и ясно изразен темперамент. Особено когато на задния похлупак има три добре познати, само че позабравени букви - GSi.

ЗА КАКВО Гражданско отделение БИВА

Opel Insignia GSi заслужава ослепителен цвят. Не просто тъй като външният му тип го изисква, само че и тъй като разполага с 210 к.с. под капака. Не, това не е състезателен автомобил, нито подобен, който ще ни изправи косите с ускорението си, само че пък има оня живец, който кара всеки водач да се усмихне зад кормилото.
 Снимка 431394

С тази кола мъчно бихме се почувствали не на място. Поради простата причина, че тя се усеща в свои води в съвсем всички условия. Разбира се, със съответните взаимни отстъпки. Така Opel Insignia GSi е превъзходен за дълги пътешествия, тъй като разполага с нужния запас от мощ, с която да улесни всичките ни изпреварвания, а интериорът е задоволително необятен и комфортен, с цел да няма мрънкащи в купето.

Ако пък се улисаме в шофирането и изненадващо се озовем на изоставено летище или на сектор от немски аутобан без ограничаване на скоростта, колата отново няма да ни съобщи. Има бутон Sport, който мъчно бихме определили като състезателен режим, само че въпреки всичко реакцията на педала на газта се обостря, а ръководството става една концепция по-директно. Максималната скорост пък е напълно приличните 250 км/ч.
 Снимка 431395

Какво става обаче, в случай че избираме градските занимания. Ами отново сме на мястото си в Opel Insignia GSi. Това е превъзходен автомобил, с който няма да се срамим да спрем непосредствено пред ресторанта. От друга страна ръководството е леко, парктроник и серия от камери ще ни оказват помощ при маневрите и паркирането, а завиващите фарове ще ни подсказват какво следва зад завоя в тъмния под земята паркинг.

Дотук добре. А в случай че внезапно обаче ни щукне, че желаеме да отидем на лов на риба, тогава би трябвало ли да търсим различен транспорт? Всъщност не, тъй като Opel Insignia GSi не е прекомерно невисок, а и разполага с четири задвижващи колела.
 Снимка 431401

Всички знаем, че хубостта на ходенето по въже се крие точно в салдото. Умеещите го не са най-бързите бегачи, нито най-хубавите на дълъг скок, нито пък са най-силните хора, които познаваме. Но това, което вършат, е да съчетават съставни елементи от всички тези дисциплини и да ги владеят на задоволително положително равнище, с цел да създадат нещо, което никой спринтьор, да вземем за пример, не може.

С Opel Insignia GSi е същото - той е еднообразно добър в куп разнообразни обстановки и еднообразно компромисен в същите. Но хубавото му е, че е и еластичен - може да го използваме защо ли не, и той да продължи да се усеща на мястото си.
 Снимка 431398

КАКВИ СА МУ ПРОБЛЕМИТЕ
Може да: прави каквото си изиска Не може да: усъвършенства върха на " Нюрбургринг " Липсва му: малко тон от ауспуха
Както към този момент стана въпрос, трите букви GSi не са тук, с цел да ни покажат, че това е състезателен автомобил. Същото обаче не може да се каже за седалките, които са с извънредно нападателна визия. Изглеждат ужасно и като че ли подканват водача да се намърда зад кормилото и да натисне педала на газта до долу. Но... бидейки толкоз нападателни и необятни, облегалките съвсем напълно блокират обзора напред на седящите откъм гърба хора, което провокира прочут стомашен дискомфорт у по-чувствителните от тях. Смятаме, че толкоз нападателни седалки не са нужни на Insignia GSi.

Другият проблем се крие и в най-голямото качество на колата - балансираността й. Усеща се динамична и бърза на автомагистрала, само че в това време кормилото е прекомерно мек и не дава задоволително противоположна връзка, с цел да се доверим на колата изцяло.
 Снимка 431399

Ауспухът пък е толкоз спокоен и непоказен, че чак нервира. Някак си, когато се приближаваме към червен Opel Insignia GSi с всички спомагателни аеродинамични детайли и големите хромирани трапецовидни тръби откъм гърба, по-късно отворим вратата и седнем в съвсем спортната седалка, чакаме, че като натиснем бутона Start, въпреки всичко ще чуем нещо. Уви, чува се същият тон като всяка друга средностатистическа кола. А всички знаем, че любовта на водача минава и през слуха.
 Снимка 431400

ОТРЕЗВЯВАНЕ

И въпреки всичко не трябва да забравяме, че хубостта е в салдото. С Opel Insignia GSi получаваме мултифункционално средство за пътешестване, напредване и дискретно развлечение, каквото мъчно можем да намерим на пазара. Спортните коли са много непрактични и натоварващи за каране в града, джиповете с 4х4 нормално се поклащат в завоите като гондола, а градските автомобилчета са... просто автомобилчета.

Opel Insignia GSi има смелостта да вземе по малко от всички тях, без да се изкуши да залитне в неверната посока. Обичаме и ценим този разсъдък в нея.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР