Трябва да прекратим този разговор с кого какво не можем

...
Трябва да прекратим този разговор с кого какво не можем
Коментари Харесай

Георг Георгиев: От ГЕРБ казваме дайте да се разберем в името на държавата

Трябва да прекратим този диалог с кого какво не можем да вършим. Трябва да се знае, че това, което става сега изисква готовност на мъдростта, търпението, любовта ни към тази страна. Ако ние се впуснем в тона на нашите съперници това значи да погребем всяка опция и вяра България да излезе от обстановката, в която се намира сега. 

Това съобщи в Euronews PrimeTime някогашният зам.-министър на външните работи и член на ГЕРБ Георг Георгиев. 

“Предлагаме да се седне на масата, да се видят стратегиите и от двете страни. Ние имаме стратегия от 139 страници, в която с изключение на проблемите е разписвана и нашата визия за метода, по който те би трябвало да бъдат решени ”, уточни Георгиев. 

“Никой не твърди, че не би трябвало да има правосъдна промяна или че не би трябвало да се работи в областта на пенсионното обезпечаване и повишението на приходите на българските пенсионери. Ние би трябвало обаче да забележим по какъв метод да го вършим качествено, да не го вършим за сметка на стабилността в страната и за сметка на утрешния ден - по този начин, както се случваше досега ”, означи политикът от ГЕРБ. 

Той прикани да се намерят допирните точки сред партиите, вместо да се търсят разграничителните. По думите му това може да се случи благодарение на посредници, каквито ГЕРБ към този момент са показали и които по думите му са “независими и не будят страсти ” в нито една от страните.
Президентът е фигура, която от момента на стъпване в служба, стопира да бъде партийна. Освен това, господин Плевнелиев не е в дейната политика от много години. Дори могат да се намерят негови общи планове с хора, които не принадлежат към ГЕРБ. В този смисъл, това е човек, който може да откри общ език, както с нас, по този начин и с Политическа партия и Демократична България.
Георгиев акцентира, че от ГЕРБ оферират всевъзможни способи и разновидности единствено и само в името на стабилността на страната.  

“Това би трябвало да бъде прегледано като мъдрост и предвидливост в името на страната ни, а не като бягство от отговорност ”, добави той. 

Според него вотът на недоверието към държавното управление “Петков ” е бул израз на визията на ГЕРБ, че могат да ръководят страната по-добре.  

“И ние ще я представим. Това не значи, че считаме, че сме си самодостатъчни и че можем да го вършим сами ”, добави Георгиев.

По думите му в предходния парламент водещата цел на ръководещите е била да смачкат и унищожат опозицията в лицето на ГЕРБ.
Незаконните арести на нашия водач, на госпожа Арнаудова, на господин Горанов бяха опит за физическо очистване. Тук би трябвало да бъде открита силата в ГЕРБ, тъй като ГЕРБ все пак споделя: " Дайте да се разберем в името на страната "
Георгиев е безапелационен, че ГЕРБ няма по какъв начин да ръководят с “Възраждане ”, до момента в който те не трансформират своите позиции по отношение на участието на България в Европейски Съюз и НАТО, както и по отношение на военната поддръжка за Украйна. 

“Факт е, че горивата си намаляват цените ”, разяснява Георгиев изявление на Борисов, че от 3 октомври ГЕРБ ще понижат цените на горивата. 

“Господин Борисов сигурно имаше поради тогава, когато можем да влияем върху процеса. Тогава, когато управляваме ”, добави той. 

Според него по време на ръководството на четворната коалиция регулаторите не са работили, както би трябвало. 

“Ние обещаваме цените да бъдат в сходство с естествените такива, каквито бяха по време на нашето ръководство ”, сподели Георгиев. 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР