Трябва да помислим за по-добри отношения с Русия – това

...
Трябва да помислим за по-добри отношения с Русия – това
Коментари Харесай

Цитат на деня: Без Русия няма сигурност в Европа

" Трябва да помислим за по-добри връзки с Русия – това зависи от Русия, зависи от нас, само че за епохи напред без Русия няма да има сигурност в Европа. "

Това сподели ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред посланиците на Европейския съюз, представен от " Политико ". Коментарът на Юнкер идва две седмици преди годишната му тирада " За положението на съюза ".

В същото време немският външен министър Зигмар Габриел разяснява пред организация " Ройтерс ", че новите американски наказания не трябва да доведат до нова " ледникова ера " сред Русия и Запада. " Като европейци ние изпитваме огромни опасения, че това ще има непредвидени последици за Европа ", акцентира Габриел. " Ние не желаеме да унищожаваме напълно бизнес връзките си с Русия, изключително в енергийния бранш ", добави той.

По-рано този месец президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп утвърди нови наказания против Москва поради анексирането на украинския полуостров Крим през 2014 година, както и поради хипотетичната ѝ интервенция в президентските избори в Съединени американски щати предходната година.

Европейските водачи са обезпокоени, че новите наказания ще имат освен стопански последствия, а и може " да доведат до нова ледникова ера сред Русия и Запада ", акцентира Габриел. Въпреки опасенията на Европа по отношение на глобите немският външен министър съобщи, че Москва би трябвало да свърши своята част от работата по използването на съглашението за преустановяване на огъня в Източна Украйна, в това число за изтеглянето на тежките оръжия. " Това ще е начална точка за възстановяване на връзките ", добави той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР