Трябва да покажем, че на Балканите сме пораснали. Бъдещето на

...
Трябва да покажем, че на Балканите сме пораснали. Бъдещето на
Коментари Харесай

Борисов към Пленкович и Тачи: Трябва да покажем, че на Балканите сме пораснали

Трябва да покажем, че на Балканите сме пораснали. Бъдещето на страните от Западните Балкани минава през европейската им интеграция. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на срещата си с премиера на Хърватия Андрей Пленкович и с президента на Косово Хашим Тачи.

Тримата разговаряха след провеждането на панела, отдаден на разговора за дипломацията на Западните Балкани в границите на годишната среща на Световния стопански конгрес в Давос.

Министър-председателят Борисов подчертава върху полезностите, които сплотяват както страните членки на Европейски Съюз, по този начин и страните, които се стремят към присъединение в европейското семейство. Във фокуса на диалога сред Борисов, Пленкович и Тачи бе също смисъла и ролята на НАТО за сигурността в района.

Топла среща сред Борисов и Мевлют Чавушоглу

Премиерът Борисов приветства решението на Хърватското председателство на Съвета на Европейски Съюз да продължи да слага високо в дневния ред на Европа европейската вероятност на Западните Балкани и плануваната през май Среща на върха ЕС-Западни Балкани в Загреб.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР