Трябва да плати до ноемвриСобственичката на групата “Инерком Гинка Върбакова,

...
Трябва да плати до ноемвриСобственичката на групата “Инерком Гинка Върбакова,
Коментари Харесай

Върбакова излиза от управата на ВЕИ-та

Трябва да заплати до ноември


Собственичката на групата “Инерком ” Гинка Върбакова, която изиска да купи бизнеса на ЧЕЗ в България, излиза от управлението на сдруженията си, притежаващи слънчеви електрически централи. Преди дни Върбакова по едно и също време е излязла от управата на няколко сдружения в бизнеса с фотоволтаици – “Диана Хънт ” ЕООД (което ръководи едната ВЕИ централа в с. Мало Конаре), “Еко-Строй Инженеринг ” ЕООД (оперираща втората мощ в Мало Конаре), “Улер 2009 ” ЕООД (третата мощ в Мало Конаре) и “Евро Бетон ” ЕООД (стопанисващо четвъртата централа в Мало Конаре). Това е отразено на 12 и 13 септември в Търговския указател, сподели инспекция на “Труд ”.

Върбакова към момента има 80% от сдружението “Солар Грийн Енерджи ”, което е притежател на горните четири компании. Другите 20 % във компанията са на татко? Никола Пайтаков посредством компанията му “АВС Къмпани ”. Върбакова обаче към този момент не е и шеф на “Солар Грийн Енерджи ” като смяната е записана в Търговския указател на 13 септември.

Гинка Върбакова може да излиза от управлението на тези компании по две аргументи – да избави договорката за покупката на българския бизнес на ЧЕЗ или най-малко да показва пред чешката компания, че е направила всичко допустимо да съблюдава уговорките си, с цел да си получи назад депозита от 5 млн. евро. Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) забрани договорката с бизнеса на ЧЕЗ с претекста, че посредством нея “Инерком ” може да откри или ускори господстващото си състояние на енергийния пазар у нас. “Инерком ” апелира това решения пред Върховния административен съд, само че делото за разглеждането на проблема всъщност е планувано чак за месец май 2019 година, а съгласно подписания контракт с ЧЕЗ срокът за заплащане на сумата по договорката изтича през ноември 2018 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР