Трябва да отсеем реакциите по казуса с изтеклите документи на

...
Трябва да отсеем реакциите по казуса с изтеклите документи на
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Течът на документи показа колко много знае разузнаването на САЩ за руските служби

Трябва да отсеем реакциите по проблема с изтеклите документи на Пентагона и на база на тях да вършим своите заключения. Това каза  пред Euronews Bulgaria някогашният дипломат на България в Съединените щати  Елена Поптодорова. От страна на Украйна реакцията беше в посока неистинност на документите. Имаме обаче едно доста доста безмълвие или пауза от страна на Америка, а този коментар и оценка са най-важни, сподели тя. 
Създадена е междуведомствена група от всички най-важни организации в Щатите, които се занимават с подобен тип сензитивна информация, с цел да изследват тъкмо по какъв начин в станало това приключване на документите. Има хипотези, че това може да е станало посредством източник вътре в Съединените щати макар първото, което всеки би се помислил – че това може да има съветски генезис.
Елена Поптодорова, посланик

Това, което Департаментът по правораздаване на Съединени американски щати прави сега е да прегледа всички получатели, тъй като приказваме за поверителна информация. Следващото равнище на сигурност е „ строго секретна “, сподели още Елена Поптодорова.

Няма по-добре проведени и резултатни като дейности разследващи слубжби от американските, безапелационна е тя. В тези документи става дума и за подслушване на съдружници и на идващ стадий съдружниците ще би трябвало да споделят оценка на вредите, които са им нанесени поради теча на тази информация.
Прави усещане, че резултатът от тази информация върви в три направления – преди всичко - да, подслушват се съдружници. Това са Южна Корея, Израел, както и самата Украйна. Това не е изнанада за никого, само че конфуза е, че става обществено. Има обаче и подслушване на неприятели и главно на Русия. Това е тревожното в тази обстановка, че се извади на показ доста дълбокото навлизане на американското разузнаване в съветските системи за сигурност – преди всичко това е Министерство на защитата. Третият аспект е излагането на показ на някои военни проекти и за положението на въоръжените сили.
Елена Поптодорова, посланик

По думите на Елена Поптодорова някои от тези документи демонстрират дефицитите на украинските служби за сигурност. Това се знае в професионалните среди, само че сложено по този начин обществено, то към този момент води до вреди, безапелационна е тя.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР