Трябва да отговорим на последното нападение срещу Украйна с език,

...
Трябва да отговорим на последното нападение срещу Украйна с език,
Коментари Харесай

Полша иска Киев да получи ракети с далечен обсег

Трябва да отговорим на последното нахлуване против Украйна с език, който Путин схваща.

Такава поръчка дава полският министър на външните работи Радослав Сикорски в обществената мрежа X.

Пътят за този отговор, който да бъде свестен от съветския президент, Сикорски вижда в две направления - стягане на глобите и оръжия за Украйна, по-конкретно ракети с отдалечен обхват .

" Като затегнем глобите, тъй че да не може да създава нови оръжия с контрабандни съставни елементи, и като предоставим на Киев ракети с огромен обхват, които ще му разрешат да извади от строя стартови площадки и командни центрове ", написа Радослав Сикорски.

След масираната ракетна офанзива на Русия по всички области на Украйна и словашкият президент Сузана Чапутова настоя Словакия да продължи курса си на военна поддръжка за украинската войска.

След рекордния брой ракети,  , съветската войска не е престанала всекидневно да заплашва по въздух обекти в Украйна. Руската войска упорства, че задачите на ударите са военни центрове и обекти, само че по този начин или другояче ракетите, а и дроновете не престават да падат най-вече в гражданска инфраструктура. Днес преди да стартира акцията от отдела за стратегически връзки на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна (Stratcom) оповестиха, че Русия е изстреляла близо 7400 ракети от разнообразни типове по Украйна по време на войната от 24 февруари 2022 г насам. 

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба предизвести, че след масираната офанзива Русия чака реакцията и това да види дали ще има решителни стъпки от страна на западните страни.
 След дроновете и ракети летят по Киев и цяла Украйна
След дроновете и ракети летят по Киев и цяла Украйна

Взривове в столиците, жертви и ранени и в Харков
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР