Трябва да оставим специалистите, които разследват случая, коментира в предаването

...
Трябва да оставим специалистите, които разследват случая, коментира в предаването
Коментари Харесай

Генерал Спас Спасов с нови подробности за инцидента с пилот край Безмер


„ Трябва да оставим експертите, които проверяват случая ”, разяснява в предаването „ Здравей, България ” военачалник Спас Спасов, ръководител на фондация „ Български военновъздушни сили ”.

По думите му откогато самолетите са ремонтирани са създали много часове.

„ Летят интензивно и непрекъснато. Доколкото знам всичките летят ”, сподели ген. Спасов

 „ Непрекъснато се прави нальот. И при осъществяване да вземем за пример на 50 часа на машина се правят избрани процедури ”, изясни военачалник Спасов. „ При този аероплан техниката е много подсигурена, дублирана, с цел да може, в случай че откаже нещо, да премине на аварийна система. Това е станало в процеса на кацане. При него самолетът е в уязвим стадий. Ако нещо се случи, няма доста време за реакция. Този водач е умел – летял е на разнообразни видове самолети. Има опит. Но когато има недостиг на време, не знаем по какъв начин ще реагира, който и да е водач. Най-важното е, че е избавил себе си ”, изясни военачалник Спасов.  

Продължава следствието на случая с боен аероплан СУ-25 край авиобаза „ Безмер ”. Вчера полковник Пейо Дончев катапултира от дребна височина. На мястото избухна пожар, а самолетът е изцяло опустошен.

Пострадалият водач беше превозен със " Спартан " до Военно-медицинска академия в София. След обширен обзор и проучвания от лечебното заведение обявиха, че заплаха за живота на военния няма, той е контактен и в положително общо положение, без травматични увреждания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР