Трябва да останем бдителни за руска намеса в избори по

...
Трябва да останем бдителни за руска намеса в избори по
Коментари Харесай

Майк Пенс призова: Внимавайте за руска намеса в избори по света

Трябва да останем бдителни за съветска интервенция в избори по света, съобщи във Варшава вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Заради напъните й да се меси в избори в Европа и по света, в този момент е времето да останем бдителни към желанията и дейностите на Русия ", сподели Пенс на обща конференция с полския президент Анджей Дуда.

Дуда съобщи, че полското контраразузнаване е засякло допустима китайска шпионска активност в страната.

" Полските служби за сигурност са засекли дейности, които може да се окачествят като дейности от шпионски темперамент ", сподели Дуда.

Той добави, че прокурори проучват получената информация и ще преценяват дали да повдигат обвинявания.

Съединени американски щати и Полша подписаха обща декларация за съдействие по нова технология 5G, съобщи Асошиейтед прес.

Документът беше подписан от Пенс и полския министър председател Матеуш Моравецки.

Подписването става в конюнктура на световна битка сред Съединени американски щати и китайския телекомуникационен колос Хуавей.

Съединени американски щати оказват напън на съдружниците си да изключат Хуавей от новите мобилни мрежи 5G, отбелязва Ройтерс.

С декларацията се одобряват правилата, създадени от експерти по киберсигурност от десетки страни на среща на върха в Прага тази година за битка с киберзаплахи и застраховане на сигурността на мобилните мрежи от последващо потомство.

Пенс съобщи, че декларацията за обезопасена цифрова мрежа " дава жизненоважен образец на останалата част от Европа ".

Европейските съдружници на Съединени американски щати би трябвало да създадат спомагателни вложения в Украйна, сподели Пенс, представен от ТАСС.

" Смятаме, че е време европейските сътрудници да създадат спомагателни вложения, с цел да поддържат народа на Украйна ", сподели Пенс.

Той добави, че " Съединени американски щати уверено са подкрепяли и ще поддържат суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ". Украинският президент Володомир Зеленски е уведомил Пенс на срещата им, че в украинския парламент са импортирани над 250 законопроекта за битка с корупцията.

" За да влага спомагателни средства, президентът (Тръмп) желае да е сигурен, че парите ще отидат по предопределение и ще се употребяват за гарантиране на сигурността и стабилността на Украйна ", сподели Пенс. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР