Трябва да осигурим подаръци за еврочиновниците, които ще дойдат в

...
Трябва да осигурим подаръци за еврочиновниците, които ще дойдат в
Коментари Харесай

Как България мисли за ЕС: Да глезим чиновниците за имидж

Трябва да осигурим дарове за еврочиновниците, които ще дойдат в България по време на европредседателството ни, с цел да си пазим имиджа и тъй като тези служители с неспокойствие чакат подаръците си. Така шефът на дирекция " Подготовка и осъществяване на председателството " Яна Дочева изясни за какво ще харчим 1,2 млн. лв. за дарове по време на европредседателството ни.
Коментар на редактора
Крайно забавен факт е, че Дочева съобщи, че се приготвят 50 000 подаръчни комплекта, а министърът по европредседателството ни към този момент разгласи, че за шестте месеца, в които ще водим Европейски Съюз, се чака към 22 000 души да посетят България. Излиза, че приготвяме по два подаръчни комплекта на човек – в случай че числата са правилни.
Ето такива несъответствия ясно демонстрират по какъв начин страната ни харчи ненужно и неаргументирано. Защото аргументът да не се излагаме пред чужденците от дълго време е писнал на всеки здравомислещ. Чакали си подаръците еврочиновниците – те нали идват да работят, не идват да честват?
След експлоадирането на международната финансова рецесия, след Гърция, след Brexit всевъзможни политици – и български, и европейски, обясняваха по какъв начин Брюксел би трябвало да промени чиновническия си фасон на държание. Излиза, обаче, че ще се променяме, само че без да махаме " подаръчетата ". При това състояние по какъв начин да не се ядоса елементарният човек – този, който даже хвалба не получава при добре свършена работа, само че отнася всички негативи при неточност или неуспех? Подаръци и награди се дават за добре свършена работа. Другото е просто слагачество – много типично за българската страна държание. Така че – за какво да не променим традицията и дарове да има след свършена работа, дала резултат?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР