Трябва да обединим обемите на потребление на газ в целия

...
Трябва да обединим обемите на потребление на газ в целия
Коментари Харесай

Петков и Бърнабич обсъдиха създаването на единен газов пазар на Балканите

Трябва да обединим размерите на ползване на газ в целия район, с цел да можем дружно да преговаряме за по-ниски цени . Това съобщи на брифинг българският министър председател Кирил Петков след срещата му със сръбския си сътрудник Ана Бърнабич, оповестява Нова телевизия.

" Едно е България да желае 3 милиарда куб. м., Сърбия да купи 6 милиарда куб. м., а дружно да купим общо количество с оптималната диверсификация. Това усилва енергийната ни самостоятелност ", акцентира още той.

Петков акцентира, че газовата съгласуваност ще бъде голям приоритет.

Той съобщи на Бърнабич, че гръцката връзка е доста значима за България, а посредством връзката със Сърбия западната ни съседка ще има опция да получава полутечен и азерски газ.
 Няма опасност от дефицит на газ, само че
Няма опасност от дефицит на газ, само че " Булгаргаз " има подготвеност "

а първо място " Булгартрансгаз " би трябвало да отбрани сигурността на системата

Двамата министър председатели са разискали основаването на обединен газов пазар на Балканите, който да включва и Северна Македония и Гърция. Целта е всички страни да могат да договарят по-добри цени с доставчиците.

" Ще работим дружно и желая да благодаря, тъй като Сърбия беше една от първите страни, в които направихте посещаване, откакто станахте министър председател. Визитата Ви тук и тази в Северна Македония демонстрира, че желаете да насочите вниманието към Западните Балкани . Показахте изключителна посветеност на решаването на нашите проблеми ", посочи от своя страна сръбският министър-председател.

Двамата са разискали тематиките за европейската интеграция на Сърбия и района на Западните Балкани, двустранните връзки, енергийното съдействие, инфраструктурата и стопански въпроси от съвместен интерес.
 След като прочете новините, КЕВР реши да ревизира газовите покупко-продажби от последните дни
След като прочете новините, КЕВР реши да ревизира газовите покупко-продажби от последните дни

Работна група задълбочено ще проучва и ще докладва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР