„Трябва да обърнем още повече внимание на социалния пакет”, това

...
„Трябва да обърнем още повече внимание на социалния пакет”, това
Коментари Харесай

Каракачанов: Трябва да обърнем още повече внимание на социалния пакет


„ Трябва да обърнем още повече внимание на обществения пакет”, това сподели в изявление за „ Здравей, България” по Нова телевизия вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

Той уточни, че недокомплектът в армията ни е 5 000 индивида, само че предходната година е приключила с позитивна наклонност, назначени са към 160 индивида повече.

Каракачанов акцентира, че заплатите на военнослужещите са увеличавани през последните две години и се надява през 2020 година още веднъж да бъдат увеличени. Той разяснява идните договаряния във Вашингтон, във връзка закупуването на „ Ф-16”.

„ Двата подводни камъка са следните. Първо, е сумата. Парламентът ни гласоподава доверие да излезем отвън рамката, само че не можем да излезем безпределно. България има избран запас, не може да го надскочи. Второ, са вноските на заплащането. Ако бъдат сложени непреодолими условия, държавното управление ще реши, дали да тръгне към сключването на тези контракти. Ако желаят цена, непостижима за нашата страна, и желаят заплащане вкупом, това са тежки условия, не са изгодни”, сподели още Красимир Каракачанов и добави, че през идващите 5-6 години вижда армията с нова ескадрила бомбардировачи, два нови патрулни кораба в Черно море, 160 бронирани машини и отремонтирана съществуваща техника.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР