„Трябва да научим децата си да ядат чесън и люто.

...
„Трябва да научим децата си да ядат чесън и люто.
Коментари Харесай

Лекарка с 30-годишен стаж: С чесън и кисело зеле преборваме грипа

„ Трябва да научим децата си да ядат чесън и люто. Българският ни корен е здрав, тъй като ядем люто “. Това са думите на доктор Галина Бодичева, която е с 30-годишен лекарски стаж и със специалности „ Детски заболявания “, „ Обща медицина “ и „ Хомеопатия “, във връзка грипната зараза, обхванала страната. Тя прецизира, че лютите чушлета би трябвало да са пресни, а не консервирани. Обяснява, че грипът се дължи на вирус, а вирусът би трябвало да се „ потопи “ в доста течности , с цел да се стигне до изпотяване. Добре е още при първите признаци на настинка, температура, да се вземе нещо за изпотяване. Най-добрият вид е сауна, а в случай че няма сауна – напарване в банята. Това е най-хубавото и бързо средство. След излизане от банята би трябвало да се изпият две чаши топъл чай, само че чай на стайна температура, да не е парещ. Вирусът може да се пребори с доста витамин С. А витамин С има под разнообразни форми. Натуралният се съдържа в киселото зеле – няколко салати от кисело зеле е необикновено положително решение, уверена е доктор Бодичева. Кивито е другата „ бомба “ от витамин С, както и всички червени и оранжеви плодове – алена чушка, лимони. Да не се не помни и типичният български лек – чесънът.
Джинджифилът също работи необикновено добре. Много добър е и чаят от шипки, само че би трябвало да се направи по верния метод. Д-р Бодичева изяснява, че шипките би трябвало да се начукат и да се наквасен във вода от вечерта. Като престоят, те отделят целия витамин С в тях. Сутринта се прави отвара с престоялите счукани шипки. Липата е също прелестно средство за намаление на температурата. „ Това са типични, национални, български, елементарно използвани, евтини и ефикасни средства, които всеки може да си разреши. Няма потребност незабавно да се втурваме към сериозна химия “, е мнението само че доктор Бодичева. Тя обаче предизвестява, че консултацията с доктор е наложителна. В началния стадий може да си вършим гореща баня, само че в случай че температурата продължи и на втория ден, наложително да се обърнем към доктор. Съветът ѝ е изрично да се заобикаля самолечениието, изключително при децата.
Грипът постоянно е с избрана характерност. Тази година протича ненадейно , с доста висока температура, кихане, суха кашлица, изнемощялост.
Наблюденията на доктор Бодичева са, че грипните епидемии не са повече, в сравнение с преди години. Всяка зима има по една-две талази. Сега е пикът на такава зараза. Децата от детските градини и учениците са най-вече от заболелите, само че последните три дни има и много възрастни със признаци на грип.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР