Трябва да научим децата, че семейството, общността, това да са

...
Трябва да научим децата, че семейството, общността, това да са
Коментари Харесай

Учители: Като жертваме присъственото образование, спасяваме животи и работни места

" Трябва да научим децата, че фамилията, общността, това да са единни и да се оправят дружно в спешни проблеми и моменти, това е най-висшата полезност. Че битката за живот е най-важна и всичко останало е по-късно ", сподели пред БНР Надежда Бакалска, учител по български език и литература в учебно заведение в Чепеларе, участник във фейсбук групата " Учители за безвредно обучение ", настояващи за отдалечено образование на всички възпитаници. Групата е от 2000 души и е подкрепена от 5000 подписа - петиция, която от 48 часа е налична в интернет.
Те оферират да има дежурни паралелки за по-малките възпитаници:
" От 1-ви до 4-ти клас би трябвало да има дежурни паралелки за деца, които няма кой да остане с тях у дома. Нашата концепция е не да оставим родителите без работа, с цел да останат у дома и да се грижат за децата си, а дружно - учители и родители да създадем по този начин, че да се пресече това, което се случва в България.... Не поддържаме това, което се случваше предходната образователна година, поради учители, които си разрешиха да работят не с онлайн връзка, а с изпращане на лист със задания, които да извършват децата сами ".
Бакалска беше безапелационна, че е по-добро от отдалеченото, само че моментът постанова да се премине за неопределен срок в електронна среда:
" Нашата концепция е да сме на отдалечено образование, до момента в който се стигне равнището на инфектирани с ковид, каквото беше през август. След като тръгнахме на учебно заведение, случаите скочиха от 100 на 3000 дневно и това слага в риск здравната система. В един миг ще изпаднем в обстановка, когато ще се затвори цялата страна, тъй като няма да има здрави хора, които лекуват... цялостен колапс ".
Надежда Бакалска съобщи, че жертвайки присъственото обучение, те считат, че избавят живота на хората в България и работни места.
Тя уточни, че сега напрежението е доста огромно и учителите не могат да преподават обикновено, а има и учители в детските градини, които също се тормозят за живота си.
 Родителски организации с отворено писмо в поддръжка на присъственото образование в учебните заведения Родителски организации с отворено писмо в поддръжка на присъственото образование в учебните заведения
Редица наставнически организации изпратиха отворено писмо до премиера Бойко Борисов, министъра на образованието Красимир Вълчев и здравния...
Лидия Божкова обаче от " Обединени родители ", които излязоха с писмо срещу, споделя:
" Здравето е най-важно, само че за децата от 1-ви до 4-ти клас е съдбовно, в случай че не учат присъствено ".
Според нея не би трябвало да се подценява фактът, че обществото няма изгода от необразовани деца и необразовани хора.
" При учениците със СОП (специални просветителни потребности) са реализирани триумфи, а когато бъдат сложени в електронна среда, какво се случва с тях? При тях въобще не може да бъде извършено отдалечено образование ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР