Трябва да направим всичко възможно, за да не хвърляме отново

...
Трябва да направим всичко възможно, за да не хвърляме отново
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Въпросът е избори или стабилност и кабинет

Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да не хвърляме още веднъж страната си в безпорядък
„Осигуряването на поддръжката за втория кабинет е ангажимент на претендента за министър председател и мандатоносителя, тъй че аз към този миг не мога да кажа нищо по-различно от това, което през вчерашния ден е декларирал Асен Василев. Ние вършим това, което е в нашите ресори- да излъчим претендентите за министри и да представим своите цели за програмата, които бяха признати и одобрени.“ Това съобщи ръководителят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България ” Георги Свиленски в ефира на БТВ и добави, че в днешния ден би трябвало да стане ясно дали мандатоносителя е намерил нужната парламентарна поддръжка.

Председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България ” разяснява, че ще се разчита на отговорността на народните представители. „Ако няма воля в този парламент да се работи няма нищо неприятно да отидем и на избори. В последна сметка тук са ни изпратили българските жители и, в случай че техните избраници не желаят да работят и не желаят да дойдат средствата от Плана за възобновяване и резистентност – отиваме на избори и още веднъж ще желаеме доверието на хората, а те още веднъж ще пратят тук може би същите партии. Не мога да подсигурявам обаче това какъв брой пъти ще го издържи българското общество“, безапелационен бе Свиленски.

„Ще поставим всички старания, в случай че се стигне до 3-ти мандат той да бъде сполучлив, въпреки възможностите да са доста дребни. Защото сме наясно, че отиването на избори е най-лошо за България и ние би трябвало да създадем всичко допустимо да не хвърляме страната си в този безпорядък и изборна серпантина, която следва. Бихме говорили с тези партии, които споделят програмата и политиката, която сме утвърдили“, изясни той.

„Към вчерашна дата към 17:00 ч. към момента не беше обезпечена нужната поддръжка. Мисля, че към момента е допустимо да бъде открита поддръжка за сформиране на кабинет“, съобщи социалистът и добави, че до последния миг към момента има възможност още народни представители да заявят своята поддръжка, а въпроса по думите му е избори или непоклатимост и кабинет.

В умозаключение Георги Свиленски сподели, че се търсят доста повече, тъй като 121 народни представители са, с цел да стартира съвещанието. „И по тази причина трябват народни представители, които работят за тези, които са ги изпратили тук, тъй като сега виждаме един бойкот от другите партии“, приключи той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР