Трябва да направим всичко възможно България да не се окаже

...
Трябва да направим всичко възможно България да не се окаже
Коментари Харесай

Габриел: Нямах право да тласна страната към нови избори, преговорите не са прекъсвали внезапно

Трябва да създадем всичко допустимо България да не се окаже в обстановка на нови избори. Това съобщи претендентът за министър председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел пред Българска национална телевизия.

За мен е доста значимо решението ние да създадем всичко допустимо България да не отиде на избори да бъде изпълнено със наличие. Моят ход аз го направих, когато върнах мандата изпълнен. С този ход аз дадох късмет договарянията да продължат до последния миг. Ротацията трябваше да е един механически въпрос, добави Габриел. Във вторник давайки лист с имена, в който няма нито едно неизговорено име, аз желаех да поема отговорност и да кажа, нямаме право да не отговорим на тези 40% от българите, които не желаят избори. Нямах право да тласна страната към нови избори, скърбя в случай че някой се е почувствал обиден от метода, по който това се случи, акцентира Габриел.

Няма нито едно име, което да не е било дискутирано, посочи Габриел. Водихме няколко дни градивни договаряния. Имахме съвсем заключителен текст на съглашение. Оставаше дата за промяната в службите и във връзка с правосъдната промяна въпрос за следствената загадка, останаха да се дискутират още две имена. Затова даже имах и предложение да остане сегашният състав на държавното управление, да си дадем още няколко дни за съглашението и имаше няколко механизми за равнопоставеност, отговорност, опция в действителност двете групи да поемат взаимно отговорността за това ръководство, сподели Габриел.

Няма миг, в който да сме прекъсвали ненадейно договарянията, акцентира тя. За Министерството на защитата и Министерството на енергетиката бяха двете имена, които останаха да се разискват. Нямам нищо персонално срещу министър Тагарев, изясни Габриел.

Когато заставаш пред България вземаш самичък решението си, посочи Габриел. връщайки празна директория анонсираш развой, в който не даваш вяра. Така дадох късмет още един път на договаряния. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР