Трябва да направим така, че държавата и бизнесът да гледат

...
Трябва да направим така, че държавата и бизнесът да гледат
Коментари Харесай

Румен Радев: За да се прави бизнес в България, държавата трябва да помага

Трябва да създадем по този начин, че страната и бизнесът да гледат в една посока и да имат дружно едно високо равнище на упоритост, да си сътрудничат и да бъдат сътрудници. Това сподели президентът Румен Радев по време на церемонията по връчване на годишните награди за българските производители " Златна мартеница ".

Сдружение " Произведено в България - съюз на дребния и междинен бизнес " връчва за 30-и следващ път премиите " Златна мартеница ".

Не приказваме към този момент единствено за понижена административна тежест. За предвидима и устойчива нормативна среда, с цел да се прави бизнес в България, само че и да се оказва помощ на този бизнес. Ако желаеме да имаме цялостен бюджет, в случай че желаеме държавното управление гордо да разпределя огромен запас, държавното управление, законодателят, страната би трябвало да помогне, от време на време даже с нещо обикновено, даже с информация. Виждаме стремежа на дребния и междинен бизнес. С доста иновативност, високо равнище на упоритости и голям труд по какъв начин лети напред и в това време страната се влачи, а от време на време се включва и задна скорост, разяснява президентът.

" По време на служебното държавно управление двама министри обиколиха цялата страна. Те завариха четири молби за кандидатстване по Плана за възобновяване и резистентност, а завършиха мандата си с 4000 молби от цялата страна. Тези пари се изплащат, това са 820 млн. лв.. Очаквам по този начин да се работи, да се продължава с тези темпове ", съобщи президентът.

" Трябва да вложим нещо минимално от брутния вътрешен артикул за реклама на открито, без това не става. Ако това стане, всички ще имат доста по-добър изход на открито ", смята Румен Радев

Обикалям постоянно страната и две неща ми вършат усещане – вярата и контраста. Прекрасно е да обикаляш България и да виждаш по какъв начин в последните години никнат едно след друго страхотни дребни и междинни предприятия. Да виждаме по какъв начин хората с доста креативност, с новаторски способи, с най-съвременни форми на мениджмънт, с корпоративна обществена отговорност съумяват, основават артикул, от време на време и бутиков, само че на международно равнище. Човек изпитва вяра и горделивост, че в България това се случва, добави той.

" От другата страна е контрастът. Ние приказваме и постоянно се възмущаваме по какъв начин може по този начин Европа да се развива на две скорости, на пет скорости, споделяме не, ние би трябвало да бъдем там, където е най-бързата скорост като страна. От началото на нашия мандат с вицепрезидента Илияна Йотова не пропущаме да бъдем посетители на това събитие, с цел да засвидетелстваме нашата респект и почитание към хората, които в действителност движат България напред ", посочи Румен Радев. 

Президентът връчи Първа премия " Златна мартеница " в категорията за компания, наложила своя комерсиална марка на българския и интернационалните пазари. Призът в тази категория завоюва Винарско имение " Драгомир ", съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР