Трябва да направим съвместна оценка на цялото правителство и на

...
Трябва да направим съвместна оценка на цялото правителство и на
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Радев се държи като полупрезидент

Трябва да създадем взаимна оценка на цялото държавно управление и на министрите по настрана, с цел да може ротацията през март да се направи безболезнено и безпроблемно. Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов в ефира на NOVA.
 
По думите му в тази оценка би трябвало да се включат фактическите участници в ръководството – ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, както и подкрепящите ги Движение за права и свободи.
 
" Защо загатвам Движение за права и свободи? Техните водачи гласоподаваха за държавното управление и поддържат огромна част от политиките, които то организира. Освен това след ротацията предстоят голям брой кадрови промени в регулаторни и други органи, които се избират от Народно събрание и има условие за болшинство от 2/3 ", добави Атанасов.
 
" Тази година има избори за Европейски парламент. Те са доста значими на фона на геополитическата обстановка в целия свят ", съобщи Атанасов. Той регистрира като приоритет за годината и приемането ни в еврозоната.
 
Съпредседателят на ПП-ДБ разяснява, че в последния интервал на ръководство няма корупционни кавги. " Това беше една от задачите ни, когато създадохме актуалното болшинство, което да излъчи държавно управление ", съобщи Атанасов.
 
Той сподели още, че управлението на Министерство на вътрешните работи си прави работата и е постигнало триумфи по тематиката за приемането ни в Шенген.
 
Атанасов добави, че не се е отказал от желанието за промяна в службите за сигурност. " Там смяна е наложителна. Аз съм уверен, имам и индикации за това, че тази промяна ще стартира. Разговарял съм с представители на ГЕРБ и Движение за права и свободи - те са съгласни с това, което предлагаме ", посочи Атанасов.
 
По думите му се разисква въпросът за сключване на съдружно съглашение, само че решение за това не е взето.
" Налага се мнението, че откакто в първата част от фактическата коалиция видяхме по какъв начин работи тя и какви проблеми пораждат, е рационално да се сформира и документално съглашение. Налице е фактическа коалиция и това е видно ", съобщи Атанасов. И удостовери, че ще има и ротация на председателския пост в Народното събрание.
 
Съпредседателят на " Демократична България " подлага на критика президента Румен Радев. " Той се държи като водач на опозиционна политическа мощ, която е изгубила властта. Бих споделил, че той е полупрезидент ", съобщи Атанасов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР