„Трябва да направим обаче разлика между критичното мислене и дезинформацията,

...
„Трябва да направим обаче разлика между критичното мислене и дезинформацията,
Коментари Харесай

Тони Филипов: Трябва да правим разлика между дезинформация и критично мислене за Украйна


„ Трябва да създадем обаче разлика сред сериозното мислене и дезинформацията, тъй като това са разнообразни неща и по времето на Коронавирус пандемията ние неведнъж ги дебатирахме тези неща, само че кое е значимото - свободата на изрече или примерно, правото на живот “, съобщи философът Тони Филипов в „ Лице в лице “.

„ Отново се връщаме до този проблем с дезинформацията, истината, обективността и съпричастността към това, което се случва, тъй като аз сутринта гледах и вашите репортажи от връх Шипка. Да, аз разбирам, че могат хора да застанат с съветски флагове на това място и това е тяхно право. Имаме разнообразни гледни точки, само че аз не разбирам, в действителност съм омерзен, това място допуска едно държание, което ние приказваме, че там отиваме да се преклоним. Това място е костница по някакъв метод и то допуска смълчаване. Добре застани и съблюдава това, а когато всичко свърши, викай „ Оставка “, сподели Филипов.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Не е допустимо, когато едно детенце чете стихотворения за Ботев и Левски, ти да крещиш, да виждаш една озверяла навалица, тъй като това е терминът, който би трябвало да употребява обикновено ли е по време на панихидата? “, попита философът.

Филипов разяснява и разделянето на „ русофоби “ и „ русофили “, което не е от през вчерашния ден и даде за образец Захари Стоянов, който се е определял като „ тиранофоб “.

Според него сравнението, което е направила съветския дипломат Митрофанова сред Руско-турската война през 1877-1878 година и войната в Украйна в този момент.

Вижте повече във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР