Трябва да намерим решение на спора за името на Република

...
Трябва да намерим решение на спора за името на Република
Коментари Харесай

Коцияс: Трябва да решим спора за името на Македония


Трябва да намерим решение на разногласието за името на Република Македония посредством компромис. Това сподели гръцкият министър на външните работи Никос Кодзияс в изявление за държаванта телевизия в Атина ЕРТ.

Това, от което се нуждаем е БЮРМ да показва просвета на консенсус и компромис. Това значи, че нито те, нито ние, ще спечелим всичко. Трябва да намерим компромис, който да е допустим и за двете страни и който ще издържи теста на времето, сподели още посланик №1 на Гърция. Той още веднъж повтори, че Македония не може да стане член на НАТО с краткотрайното си название. По мотив позицията на водача на "Независимите гърци" Панос Каменос, че тази групировка няма да одобри нито едно име, което съдържа думата Македония, Кодзияс сподели следното: Нашето държавно управление е съставеноq с цел да взема решение въпросите. Ако решаваме въпросите според дълготрайните ползи на страната, ползите на района и това в границите на европейския дух, тогава би трябвало да създадем необходимото", сподели още министърът.

Според него добре е през 2018 година да се позволи разногласието за името, тъй като има условия за това нещо. Според него няма причина да се отсрочва разрешаването на този въпрос. Кодзияс счита, че е било в полза на страната този въпрос да бъде решен през 1992 година. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР