Трябва да можем да помогнем на пациентите си, като можем

...
Трябва да можем да помогнем на пациентите си, като можем
Коментари Харесай

Един от членовете на УС на БЛС иска личните лекари да издават направление за PCR тест

Трябва да можем да помогнем на пациентите си, като можем да назначаваме PCR тест като персонални лекари, поради и идването на есенно-зимния сезон и другите респираторни инфекции. С други думи – да можем да дадем направление и пробата да не се заплаща наложително от пациента (бел. ред. – цената варира леко, само че е сред 120-160 лева.). Това сподели общопрактикуващият доктор и член на УС на Българския лекарски съюз доктор Гергана Николова пред Българска национална телевизия.
По думите ѝ, в този момент процедурата е следната – при подозрения, персоналният доктор се свързва с дежурния епидемиолог и той преценя. Представете си какъв брой претрупан е един епидемиолог, при персонални лекари с по 1300 пациенти, добави Николова. И изясни, че през това време пациентът си стои у дома и „ се лекува от отдалеченост ”. Поне досега проби се вземат от у дома, само че някои пациенти отиват с маска в лаборатория и там се взема проба за тест.
 Комисия за защита на конкуренцията ревизира за какво ненадейно стопираха груповите проби за COVID-19 Комисия за защита на конкуренцията ревизира за какво ненадейно стопираха груповите проби за COVID-19
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) инициира инспекции в огромните лаборатории, с цел да откри за какво ненадейно бяха спрени груповите...
Не би трябвало да са вързани ръцете на 4300 персонални лекари, доста от които имат повече от една компетентност, акцентира Николова. Тя изиска да има заложени, направени критерии за стартиране на направление за PCR тест – т.е. по избрани признаци.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР