Трябва да модернизираме и подмладим Организацията на обединените нации, за

...
Трябва да модернизираме и подмладим Организацията на обединените нации, за
Коментари Харесай

Премиерът Главчев на Срещата на върха в Ню Йорк: България подкрепя реформата на ООН

„ Трябва да модернизираме и подмладим Организацията на обединените народи, с цел да подсигуряваме, че тя остава настояща и способна да дава отговор на провокациите на 21-ви век. Това включва и реформиране на Съвета за сигурност, с цел да отразява по-добре настоящата световна действителност. България е за насърчаването на интернационалното съдействие и на взаимната работа за реализиране на нашите общи цели. Нека се обединим към съдействието и да действаме уверено. Нека не разочароваме младите и бъдещите генерации ". Това обръщение насочи министър-председателят Димитър Главчев по време на Срещата на върха за бъдещето в Ню Йорк, оповестяват от държавния пресцентър.

Форумът е главното събитие през така наречен Седмица на високо ниво на Организация на обединените нации, в която вземат участие държавните и държавни ръководители от целия свят. В чест на днешния формален празник - Деня на независимостта на България, министър председателят Димитър Главчев произнесе речта си на български език.

Главчев особено подчертава върху амбициозния Пакт за бъдещето, който въплъщава съвсем 80 години многостранен и народен опит, имащ за цел по-безопасен, по-устойчив и по-справедлив свят. „ В основата на тези старания е върховенството на закона, което е от значително значение за спазването на интернационалните правила, справедливостта и насърчаването на световното съдействие ", уточни Главчев и посочи още смисъла на спазването на човешките права.

Въздействието на новите технологии също беше във фокуса на изявлението на българския министър-председател. „ Даваме си сметка за провокациите на цифровото неравноправие и се застъпваме за увеличение на вложенията в цифрови умения и за бърза акомодация към софтуерните промени ", означи Главчев. Премиерът съобщи поддръжка за Глобалния дигитален контракт, който се стреми към насочено към индивида, основано на правата цифрово бъдеще, което употребява изкуствения разсъдък за реализиране на прогрес и гарантиране на осведомителния интегритет.

„ Трябва да включим възгледите и ползите на младежите в нашите политики, като интензивно се вслушваме в тях ", добави още Главчев. „ Подкрепяме специфичната Декларация за бъдещите генерации, следваме Националната тактика за младежта, с цел да ангажираме и овластим младежите в оформянето на бъдещето както в Европа, по този начин и в международен мащаб ", съобщи българският министър-председател.

Премиерът Димитър Главчев сърдечно благодари на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш за организирането на Срещата на върха за бъдещето. Според министър-председателя актуалната самодейност е от голямо значение поради комплицирани проблеми като експанзията на Русия против Украйна, спорове в Близкия изток, Африка и други елементи на света, отдалечаващото се реализиране на задачите за стабилно развиване, климатичната рецесия и продължаващи неравенства, предават още от държавната пресслужба.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР