Трябва да мислим как и откъде ще дойде газ в

...
Трябва да мислим как и откъде ще дойде газ в
Коментари Харесай

Румен Радев към Кирил Петков: Цинично е да кажеш - ще намерим газ, но ще плащаме по-скъпо

Трябва да мислим по какъв начин и от кое място ще пристигна газ в България, както и каква ще е цената. Цинично е да кашеш - ще намерим газ, само че ще плащаме по-скъпо. Това съобщи Румен Радев в Испания, където е на публично посещаване.

" Изпълнителната власт би трябвало по този начин да решат казуса с газа, че цената за българския консуматор и промишленост да бъде най-ниска. Ще се търсят решения физически да получим газ от другаде. Цинично е в енергийно най-бедната страна в Европейски Съюз да кажат, че ще намерим различен метод и ще плащаме по-скъпо. Някои хора са на ръба и не могат да заплащат по-скъпо ", сподели той.

" Хората, които от ден на ден виждаме на улицата, ще покажат дали държавното управление се оправя с рецесиите ", безапелационен беше Радев.

Той прикани българското държавно управление да сложи цената за потребителите преди всичко, когато вземе решение, като посочи, че България е най-бедната енергийно и с най-нисък стандарт. " Тези, които могат да си разрешат да заплащат по-скъпо, би трябвало да вземат поради тези, които не могат да си разрешат да заплащат по-скъпо ".

Отнонсо военната помощ за Украйна, президентът посочи, че ще чуе претекстовете и причините на всяка една партия в Народното събрание, който би трябвало да вземе това решение. " Много са тематиките за КСНС, коя по-напред ", попита Радев.

" Сигурността е сложена под тестване - освен военната, само че и обществената и икономическата. Доставката на газ в случай че спре значи, че доста наши промишлености да спрат ", уточни още той. И прикани да се мисли на първо време за българите, които са сложени под затрудено състояние. Той не пожела да разяснява дали ще снеме доверието си от кабинета и добави, че с изказванията си в сряда е бил " безапелационен в своята оценка ".

Радев даде за образец тактиката на диверсификацията на Испания - получават газ от Съединени американски щати, Алжир и Нигерия и са безусловно самостоятелни в своите доставки. " Едва 6% от газовите доставки са съветски в Испания ", уточни той и прикани да се намерения по какъв начин да се употребяват шестте станции за регазификация, които се намират в Испания, само че сега това не е допустимо, защото интерконекторът не е подготвен.

" Такива асоциации са безусловно надалеч от действителността ", съобщи президентът във връзка изявление на премиера Кирил Петков, че обстановката в Украйна е сходна на Априлското въстание, и че е позорно да не помогнем в тази обстановка.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР