Трябва да кажа, че започнахме дебатите не от нула, а

...
Трябва да кажа, че започнахме дебатите не от нула, а
Коментари Харесай

Обрат в Брюксел: ЕП гласува пакета за мобилност в интерес на българските превозвачи

" Трябва да кажа, че започнахме дебатите не от нула, а от -10 от наша позиция. Инвестирах повече от една година, с цел да стигнем до този триумф през днешния ден ", добави той в изявление за пресслужбата на ЕНП, публикувано от ГЕРБ.
Вотът беше извънредно оспорван. Това, което депутатите до момента одобриха, е позитивно за България. Шофьорите ще могат да нощуват в кабинките си, несъмнено на приспособени за това места . Въвеждат се условия за това на какви условия би трябвало да отговорят местата, на които могат да обитават камионите и където могат да нощуват водачите. Така те ще имат право да нощуват в камионите, в случай че са на паркинг с минимални наложителни условия, само че не е наложително да са в хотел.
Другата значима точка за България, обвързвана с прибирането вкъщи, също е гласувана за в този момент позитивно, най-малко по информация на евродепутатите, които са вътре в Комисията и гласоподават. Това значи, че водачите ще би трябвало да вършат почивки след три седмици, само че те не са длъжни да се връщат в България . Т.е отпада дефиницията на това какво е " вкъщи ". Ако те изберат да почиват някъде другаде в друга европейска страна, това може да стане, съобщи Българска национална телевизия.
Третото значимо нещо, което касае българския бранш, е обвързвано с изключването на превоз на пакет подвижност от Директивата за командированите служащи. С измененията статутът на превозвачите ще се разграничава от този на останалите командировани служащи.
След като бъде гласувана обществената част на пакета, тя отива за разглеждане в Съвета, където могат да настъпят също промени и едвам тогава ще бъде гласувана дефинитивно в пленарна зала.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР