трябва да извади всичко, времето му изтича. Ще е

...
 трябва да извади всичко, времето му изтича. Ще е
Коментари Харесай

Адвокат Людмил Рангелов: Гешев трябва да извади всичко, времето му изтича

" би трябвало да извади всичко, времето му изтича. Ще е потребно за обществото да го направи, с цел да се види истината. Ако през днешния ден Висш съдебен съвет гласоподава освобождението му и Радев на следващия ден подпише, позицията му като основен прокурор завършва ", сподели юрист Людмил Рангелов в утринния блок на Нова тв. 
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против Иван Гешев и желаната му оставка 356
" Зависи с какъв брой гласа ще бъде освободен. Ако е с 13 гласа има заплаха за стабилността на решението. В Конституционния съд (КС) още не е минало производството по допустимост на исканет она Гешев. Президентът може да изчака сред решението на Висш съдебен съвет и решението по допустимост на Конституционен съд. Може да се възползва от несъгласие и да върне на Висш съдебен съвет решението за нова процедура ", разяснява сътрудника му Емил Георгиев.

Според него в хипотезата за позволено дело в Конституционен съд, Висш съдебен съвет би трябвало да спре процедурата по отстраняването на Гешев. 

" Зависи дали президентът ще изчака Конституционен съд, с цел да подпише указа или ще изчака Конституционен съд ", поддържа го и Рангелов. 

Според юристите никой не пречи на Гешев да извади информацията, която има и като редови жител, само че това ще е потребно за него от позицията на основен прокурор. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР