Трябва да използваме всеки един възможен момент за влияние -

...
Трябва да използваме всеки един възможен момент за влияние -
Коментари Харесай

Кючюк: Очаквам силна ангажираност от страна на правителството по въпоса Шенген

„ Трябва да използваме всеки един вероятен миг за въздействие - работа с бизнеса на Нидерландия и Австрия, парламентарно, обществена връзка, мощна ангажираност от страна на българските управляващи, тъй като си заслужава усилието. За да могат българските жители да почувстват тази увереност, че са членове на Европейски Съюз, че са част от континент на опциите. “, това разяснява евродепутатът от „ Обнови Европа “/ДПС Илхан Кючюк по време на конференцията „ Все по-близък Съюз - приносът на България за цялостна европейска интеграция ”.

„ Българският и румънският проблем се коренят в Хага и Виена и нашите политически и дипломатически старания би трябвало да бъдат ориентирани натам. Една от главните неточности, които България направи през годините е, че не комуникира мощно с обществата в тези страни. Неслучайно аз и Ева-Мария Попчева се ангажирахме да напишем обща публикация, с цел да разсеем някои от митовете. “, съобщи Кючюк.

Кючюк акцентира и ролята на митовете за България, които се популяризират стремглаво и са в ущърб на страната ни по пътя към Шенген.

„ Първият мит е, че влизайки в Шенген, бедният Изток ще вземе парите на богатия Запад. Това е безусловно погрешна теза. С стартирането на България в Шенген, ние няма да накараме повече хора да си тръгнат от страната ни. “, сподели той.

Кючюк открои сигурността като съществена тематика, наблягайки обстоятелството, че в идващите години ще се построява европейска архитектура на сигурност, в която няма да взе участие Руската федерация.

„ Сигурността на Европейски Съюз е и български въпрос! Неслучайно влагаме толкоз старания в регулирането на българските граници, тъй като осъзнаваме тежестта, която имаме като страна. Ние не просто охраняваме българската граница, ние охраняваме европейските граници. “, съобщи евродепутатът.

Кючюк бе безапелационен, че няма по какъв начин да приказваме за Еврозона преди да сме влезнали в Шенген, което значи сигурност и разцвет, като по този метод се лишава главната теза на националистите, че българските жители са второ качество европейци.

Испанският евродепутат Ева-Мария Попчева от своя страна съобщи, че влизането на България и Румъния в Шенген е значимо освен за двете страни, само че и за всички проевропейски политически сили в Екологичен потенциал и поздрави Илхан Кючюк за напъните му в тази посока.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР