Трябва да използваме времето, в което ще тече преговорният процес

...
Трябва да използваме времето, в което ще тече преговорният процес
Коментари Харесай

Станислав Младенов: С умна и интензивна работа може да компенсираме забавеното внасяне на Плана за възстановяване

Трябва да използваме времето, в което ще тече преговорният развой сред България и Европейската комисия, с цел да подготвим и пуснем за публично разискване първите процедури, поучава претендентът за депутат от листата на " Българска социалистическа партия за България " в 25-и МИР.

Приемането на Плана за възобновяване и резистентност от служебния кабинет и изпращането му през днешния ден в Европейската комисия е доста добра вест. Оттук нататък обаче е извънредно значимо да бъдем далновидни и рационални. За да може с дейностите си да наваксаме изгубените два месеца. Това разяснява претендентът за депутат с номер 103 в листата на " Българска социалистическа партия за България " в 25-т МИР в София Станислав Младенов, който е и специалист в Съвета по стопанска система в Столичната градска организация на социалистите.

Младенов е безапелационен, че всички партии още в този момент, при започване на предизборната акция, би трябвало ясно да си дадат сметка, че след изборите съставянето на постоянно държавно управление на процедура е наложително.

" На тази безтегловност, в която се намира страната от месеци, би трябвало да бъде комплициран край. Добре е да си дадем сметка, че всеки самичък си е и главорез, и лекар. Ако сами не си помогнем, в случай че не проявим разсъдък и примирение, в случай че не тръгнем всички дружно в една посока, нищо няма да се получи ", разяснява той.

Според Станислав Младенов, още от момента на внасянето на Плана за възобновяване в Европейската комисия, специалистите би трябвало да се концентрират върху ръководството на самите процеси за реализацията му.

" Времето, което загубихме до момента, може да бъде обезщетено. Но би трябвало да сме далновидни. Задължително е ние да направляваме процесите, а не те - нас, да не позволяваме да тичаме след събитията. Секторът " Енергетика " е доста значим, поради протичащото се сега в него. На процедура още от през днешния ден към този момент би трябвало да мислим и да приготвяме процедурите, свързани с възобновимите енергийни източници за лично прилагане, които са за потребностите на предприятията. И приоритет би трябвало да бъдат енергийно интензивните браншове като производството на пластмаси, на гуми и каучук и други сходни ", счита Младенов.

Кандидатът за депутат от 25-и МИР в София е безапелационен, че времето, през което ще тече преговорният развой сред България и Европейската комисия, би трябвало да бъде употребявано доста мъдро, с цел да бъдат готови и пуснати за публично разискване първите процедури.

" През тези два-три месеца може да бъдат пресяти претендентите, с цел да имат те опция да се приготвят,. Защото построяването на една фотоволтаична централа, без значение дали ще е на покрив или до самата постройка, изисква планиране, приемане на голям брой разрешителни, това е цялостен развой, който лишава доста време. Затова в идващите месеци до идването на първия транш от средства по Плана за възобновяване и резистентност може да бъде свършена цялата тази работа. Така след 6-8 месеца ще може първите мощности да бъдат пуснати и по този метод да облекчим енергийната система на страната ", сподели още той.

Според Станислав Младенов, направените последни промени в Плана за възобновяване и резистентност ще доведат до една по-добра България. " Вицепремиерът Пеканов заяви, че има нови 13 плана и още няколко промени. Всъщност, в този План плановете не са най-важни. Ценни ще бъдат измененията, до които те ще доведат за възстановяване на живота в страната. Благодарение на тях стопанската система на България може да стане доста по-модерна, а страната - цифровизирана, енергийно по-малко подвластна и ще предложи по-добър живот на жителите си ", сподели той.

Станислав Младенов похвали метода на служебното държавно управление за основаване на държавна компания за преработка на въглищните региони. По този метод работещите в Мариците няма да останат на улицата. " Съдбата на всички тези хора по никакъв начин не е незначителен въпрос. Намирам за много рационален метода със основаването на държавна компания. Така ще бъдат употребявани средствата, които са заложени във Фонда за обективен преход. Това е доста добър сложен и интегриран повсеместен метод ", разяснява той.

Младенов означи и успеха в Плана за възобновяване и резистентност на дребните и междинни предприятия над едрия капитал в лицето на банките. " Съотношението сред безвъзмездната финансова помощ и финансовите принадлежности към този момент е 860 милиона лв. в интерес на грантовете. Приемам това за огромна победа за Българска социалистическа партия. Ние месеци наред работехме тъкмо в тази посока. Защото българският дребен и междинен бизнес най-сетне би трябвало да получи поддръжка и късмет да се оправи в тежката рецесия ", съобщи Станислав Младенов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР