Трябва да изчакаме решението на КС да влезе в сила

...
Трябва да изчакаме решението на КС да влезе в сила
Коментари Харесай

Депутат от ПП: Вероятно пак ще предложим Станислав Тодоров за председател на КЕВР

" Трябва да изчакаме решението на Конституционен съд да влезе в действие и да стартираме процедура по желание на ръководител на КЕВР. Длъжни сме да изберем нов, с цел да не обезглавим комисията ". Така депутатът от Политическа партия Владимир Табутов разяснява пред Българска национална телевизия проблема с назначението на Станислав Тодоров за началник на регулатора.

" Решенията в комисията се взимат от две комисии в тричленен състав, като ръководителят взе участие и в двете. Предполагам, че е невероятно регулаторът да спре работа ", разяснява Табутов думите на Станислав Тодоров.

На въпрос кое ще бъде новото предложение на Политическа партия, депутатът от Политическа партия отговори: " Нямаме никакви предпоставки да предложим друга кандидатура ". По мотив обвиняванията на опозицията и " ИТН " той съобщи, че Политическа партия не са извивали ръцете на никой от съдружните сътрудници по отношение на назначението. " На 15 февруари за пръв път в комисия по енергетика влезе точка за установяване на разпоредбите. ние не я гласувахме, тъй като не бяхме консолидирали мнението си с съдружните сътрудници - всичко до тогава е било в съгласие с тях ", съобщи Табутов.

Опозицията е обвинила ръководещите в диригентство и е загатнала имена, които нямат общо със настоящия ръководител на КЕВР, сподели още той. Самата съпротива, както и съдружните сътрудници са имали късмет да предложат собствен претендент, само че не са го създали, акцентира депутатът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР