Трябва да избегнем постоянната конфронтация с Русия, призова днес пред

...
Трябва да избегнем постоянната конфронтация с Русия, призова днес пред
Коментари Харесай

Борел: Трябва да избегнем постоянната конфронтация с Русия

Трябва да избегнем непрекъснатата борба с Русия, прикани през днешния ден пред Европейския парламент висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Той заяви, че ще се възползва от правото си да предложи нови дейности в отговор на съветските старания за разпространяване на дезинформация, нанасяне на удари в интернет и основаване на други хибридни закани. По неговите думи на кръстопътя, до който Европейски Съюз е достигнал в връзките си с Москва, ще се реши по какъв начин ще бъде повлияна международната сигурност в този век.

Много се безпокоя за геостратегическите избори на съветските управляващи. Руската страна няма желание да води градивен разговор, в случай че Европейски Съюз слага въпроса за човешките права. Русия се пробва да раздели Европейски Съюз, не би трябвало да влизаме в този капан, добави Борел.

Русия се отдалечава от Европа, тъй като възприема демократичната народна власт за опасност за нейното битие. Руското управление върви по пътя на авторитаризма, съобщи той. По неговите думи през днешния ден връзките сред Москва и Европейски Съюз са се върнали в точката преди края на Студената война. Русия не извърши упованията да се трансформира в модерна народна власт. Посещението ми там криеше закани, само че ги одобрих, тъй като даваше опция персонално да оценя опцията за работа с Русия. По-разтревожен съм след моето завръщане, съобщи Борел.

Той означи, че взаимното отчаяние и съмнение сред Европейски Съюз и Москва порастват. Според него част от стратегическите връзки са надълбоко наранени от устрема на Европейски Съюз за по-природосъобразна стопанска система. Борел означи, че е посетил лобното място на Борис Немцов. Неговият случай е предизвестие за това, което следим през днешния ден, добави висшият представител, който посочи, че е направил всичко по силите си, само че не е съумял да се срещне с опозиционера Алексей Навални, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР