Трябва да имаме предвид две неща. Първо, тази бежанска криза

...
Трябва да имаме предвид две неща. Първо, тази бежанска криза
Коментари Харесай

Социолог: Явно българските институции реагират адекватно само при кризисни ситуации

Трябва да имаме поради две неща. Първо, тази бежанска рецесия на границите е резултат от една по-голяма геополитическа игра, която се случва в Идлиб. Тук имаме по-крупна картина и не е единствено този проблем, в който единствено ние сме се вторачили. Така че всеки доверчив разбор би бил припрян. Това показа в предаването ''Още от деня'' по Българска национална телевизия социологът Боряна Димитрова по отношение на мигрантската рецесия на границата сред Гърция и Турция.

,,В последните години доста внезапно се смени позицията на Турция, която от най-стабилните членове на НАТО се обърна към Русия, а в този момент пък още веднъж има известно напрежение сред Москва и Анкара'', показа Димитрова.

,,Знаете ли, един от парадоксите на българския политически живот е, че българските институции се оправят много по-зле в спокойно време, когато би трябвало да се разчита на естествената готовност. Давам образци с рецесията с боклука с водата, проблемите с тол системата. А пък в случаите, в които има рискови обстановки, като ковид и в този момент бежанската рецесия, институциите се активизират извънредно мощно и съумяват да дадат един много съответен отговор. Екстремните обстановки ни вършат ефикасни и мобилизирани'', счита социологът.

Кристиян Шкварек: Мигрантите не идват към България, тъй като знаят, че ще бъде ужасно

,,Предприетите дотук превантивни ограничения демонстрират, че сполучливо се оправяме, което от своя страна демонстрира, че въпреки всичко имаме познание и потенциал, само че едвам когато ножът към този момент е опрял до кокала'', добави в умозаключение Боряна Димитрова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР