Трябва да имаме обща позиция между страните членки на ЕС,

...
Трябва да имаме обща позиция между страните членки на ЕС,
Коментари Харесай

Петков след среща с Драги: Газпром е казал на Италия да плаща в евро, а те ще превалутират

Трябва да имаме обща позиция сред страните членки на Европейски Съюз, че е допустимо Русия и Газпром да дават разнообразни условия на разнообразни страни, което може да допуска, че едни страни може да си заплащат в евро, а други да не могат. Трябва да имаме една позиция, би трябвало изискванията да са идентични. Това сподели министър председателят Кирил Петков пред публицисти след срещата си с премиера на Италия Марио Драги.

" Говорихме да увеличим мандата на Европейската прокуратура да включва и пране на пари сред другите страни. Това ще отстрани евентуални закононарушения като вилата в Испания и други сходни, където парите се изнасят от България и отиват в други европейски страни ", сподели Петков.

" При нас имаше безспорен риск от сменянето от евро в рубли. На доста от страните членки е препоръчано, че самото заплащане в евро е задоволително и те не би трябвало да се тормозят изобщо за превалутиране, макар че имат втора сметка ", разяснява министър председателят.

" Доколкото разбирам заплащанията в евро или долари са задоволителни, даже и да има сметки в рубли. Това значи, че превалутирането ще е проблем на " Газпром ", а не на Италия ", сподели Петков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР