Трябва да имаме нетърпимост към престъпността и тогава когато се

...
Трябва да имаме нетърпимост към престъпността и тогава когато се
Коментари Харесай

Главният прокурор към ученици: Трябва да имаме нетърпимост към престъпността

Трябва да имаме непоносимост към престъпността и тогава когато се сблъскаме с нея – персонално или посредством наш непосредствен, то би трябвало да си потърсим правата.

Това съобщи основният прокурор Иван Гешев в открит урок пред 50 възпитаници от 10., 11. и 12. клас на Гимназията с преподаване на непознати езици „ Симеон Радев “ в Перник.

Инициативата е част от акцията на двете съсловни организации на Асоциация на прокурорите и Камара на следователите „ Правосъдие в бъдещето – прокурори и възпитаници приказват за право “.

Главният прокурор даде за образец случая с Георги Тимов, възпитаник от Петрич, който откакто е бил станал жертва на машинация, подал сигнал в прокуратурата, което довело до формиране на досъдебно произвеждане. Извършителите били открити, а парите на детето върнати.

„ Трябва сами да вършиме преценка кое е вярно и кое е погрешно в размера от информация, която е към вас. Трябва да си защитавате ползите, би трябвало да се борите за тях, тъй като никой няма да ви ги даде. Трябва да защитавате освен вашите ползи, а да се обедините и да работите и за ползите на страната си. Бъдещето е във вашите ръце, в случай че осъзнаете, че би трябвало да сте дружно с всичките си разлики. Имате интерес да живеете дружно в по-добра страна “, сподели още основният прокурор.
Иван Гешев изясни и по какъв начин от следовател е станал прокурор: „ при една от следващите промени - следствието от Министерство на вътрешните работи беше преместено в прокуратурата, надлежно и следователите. Така попаднах в прокуратурата и на един по-късен стадий станах прокурор, след което и основен прокурор “.

Главният прокурор подчертава върху нуждата от взаимоотношението сред правоохранителните органи, част от които е и Министерство на вътрешните работи, с цел да бъдат опазени правата и ползите на жителите, като акцентира пред учениците, че, с цел да имаме мощна страна - всички институции би трябвало да работят дружно.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР