Трябва да има специален статут на националните курорти, включително и

...
Трябва да има специален статут на националните курорти, включително и
Коментари Харесай

Ангелкова: На пясъка в Корал къмпинг не може да има, но около него е възможно

Трябва да има специфичен статут на националните курорти, в това число и за шума. Да се даде опция на кметовете да вземат решение какви ще са изискванията, сподели пред БиТиВи министърът на туризма Николина Ангелкова. Според нея вицепремиерът Валери Симеонов е осведомен с концепциите за промени в закона, по тази причина не разбирала тона му. На обвиняванията му, че пази мутренски ползи, тя отговори, че просто съблюдават закона. Има контролни органи, които вършат инспекции по сигнал на вицепремиера - всички условия на закона са спазени, сподели тя. Политиката на кабинета е стабилно развиване на българския туризъм, сподели Ангелкова и не пожела да отговори дали министър-председателят покрепя повече нея или Валери Симеонов.

Трябва да има хубави къмпинги, подобен тип туризъм се търси. На пясъка Корал къмпинг не може да има, само че в прилежащите територии дружно с кмета може да се реши да има прекрасен къмпинг, добави Ангелкова. В проекта на община Царево дюните би трябвало да попадат, сподели още тя.

Никой не третира къмпингарите като нарушители. Десет % от приходите от концесиите отиват във водното избавяне на неохраняемите плажове, а 50 на 100 - общините за почистването им, сподели Ангелкова.

По информация на Министерство на околната среда и водите всички пречиствателни станции показат, че водите на Черно море са чисти, само че ще създадат инспекция на сигнала за 5 нечисти плажове. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР