Трябва да има съдебна реформа и ние трябва да положим

...
Трябва да има съдебна реформа и ние трябва да положим
Коментари Харесай

Иванов след срещата с ДПС: Ако съдебната реформа е правилната, няма значение с чии гласове я правим

Трябва да има правосъдна промяна и ние би трябвало да поставим всички старания тя да се случи. А това е допустимо с гласовете, които могат да бъдат събрани в това Народно събрание. Това разяснява съпредседателят на Демократична България Христо Иванов във връзка срещата с управлението на ПГ на Движение за права и свободи в търсене на поддръжка за конституционно болшинство. В нея, от страна на придвижването, присъединяване взе и депутатът Делян Пеевски:

 

„ Трябва да има правосъдна промяна, тъй като хората, когато приказваме защо са излизали, са излизали за правосъдна промяна. С кого да вършим правосъдна промяна ми кажете, в случай че има доста ясна аритметика на гласовете. Ние сме казвали постоянно, постоянно, че ще вършим правосъдна промяна. Не с кого, а каква! Ако тя е вярната, няма никакво значение с чии гласове “, каза Христо Иванов и учотни:

 

„ Не приказваме за възмездие и за вкарване на хора по лист пандиза. Говорим за това да имаме без значение правораздаване. Независимо правораздаване не е, нито когато се натрупат каузи на трупчета и се пазят под миндера за момента, в който потрябват,нито за момента, в който потрябват и стартират да се вадят по същите политически съображения. Искаме и постоянно сме желали само това - самостоятелна прокуратура и самостоятелен съд “.

 

Според източници на " Хоризонт " са вероятни промени в състава на кабинета за втория мандат. Обсъждат се нови имена за министри на правораздаването и енергетиката.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР