Трябва да има реформа и промени конкретно в пожарната, ние

...
Трябва да има реформа и промени конкретно в пожарната, ние
Коментари Харесай

Член на УС на синдикат "Огнеборец": Голяма част от огнеборците използват предпазни средства втора употреба

" Трябва да има промяна и промени съответно в пожарната, ние повече от всеки различен желаеме това да се случи. В момента ни липсват персонални защитни средства, липсват дрехи, каски, ботуши, защитни средства, множеството сътрудници употребяват втора ръка, дарения от Швейцария и Канада ", това сподели в " Денят онлайн с Наделина Анева " по NOVA NEWS Станимир Миланов, член на УС на профсъюз " Огнеборец ".

Той добави, че в катастрофи предходната година са изгубени чиновници, само че аргументите за това са сложни.

" Но има случаи, в когато имаме потребност от повече хора на място, само че не можем да ги изрисуваме, те просто липсват ", сподели още синдикалистът.

Станимир Миланов осведоми, че митингът на пожарникарите ще се реализира и съгласно него е алегорично, че съответствува с деня, в който се отбелязва 149 години от гибелта на Апостола на Свободата.

Той акцентира, че настояванията им освен за възнагражденията. Те желаят среща, в която да схванат каква е визията за развиване на пожарната, да видят плана за това и той да бъде разискван. Но въпросът за парите не е незначителен.

" Пожарникар с пет години стаж взима чиста заплата 1400 лв., би трябвало да стане най-малко 1600 ", съобщи още Миланов.

За него пожарната може да работи както като част от Министерство на вътрешните работи, по този начин и отвън него, стига да е ясно написано по какъв начин това ще се случва.

Относно това до каква степен може да се разчита в този момент на службта, Станимир Миланов бе безапелационен, че непрекъснато в страната има дежурни спасители, пожарникари, които са подготвени за произшествия, бедствия и други събития от ексклузивен темперамент.

" В нашата специалност желанието за такава активност е най-важно, не толкоз парите ", счита Миланов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР