„Трябва да има редовно правителство и да не се разпуска

...
„Трябва да има редовно правителство и да не се разпуска
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Преговорите с ИТН продължават, трябва да им...

„ Трябва да има постоянно държавно управление и да не се разпуска Народното събрание. Ако създадем трети избори през есента в Коронавирус рецесия, това значи ниска изборна интензивност, а оттова и ниска легитимност на органите, които ще избираме”. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в студиото на NOVA.

Тя изброи няколко риска, пред които е изправена страната ни. Социален, поради увеличаващите се цени на всичко, здравен - поради задаващата се нова Коронавирус вълна, стопански, мигрантски напън, актуализация на бюджета и нов за идната година. Освен това Планът за възобновяване би трябвало да бъде предаден в Европейска комисия в период.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че договарянията с „ Има подобен народ” не престават. „ Според нас е значимо Има Такъв Народ да реализира договореност с „ Демократична България” и „ Изправи се БГ. Ние идваме! “. Трите по този начин наречени „ партии на протеста” се движеха в пакет като партиите на смяната. Какво стана сред тях – те си знаят. Ние отговаряме за политиката на Българска социалистическа партия. Аз обаче съм сюрпризирана от обстоятелството, че в политическия документ, който преглеждаме, са отразени техните претенции в цялостна степен”, уточни Нинова.

Тя даде за образец предлагането на „ Демократична България” за смяна на структурата и състава на Висш съдебен съвет, което участва в документа. „ Това, за което се борихме за смяна на модела го има. На „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ съвсем цялата стратегия също я има. Т.е по значимото те са се разбрали. Очевидно имат някакви други проблеми между тях. Не е наша работа какви са, само че би трябвало да се изчистят”, безапелационна бе тя. Според нея служебният кабинет се прави работата съвършено и хората го харесват.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР