Трябва да има промяна, задължително. Това, което се случва в

...
Трябва да има промяна, задължително. Това, което се случва в
Коментари Харесай

Пенев за БФС: Задължително трябва да има промяна

" Трябва да има смяна, наложително. Това, което се случва в продължение към този момент на повече от десетилетие, не е обикновено. Ние затъваме от ден на ден и повече. Всичко е отрицателно, обвързвано с българския футбол ". Това разгласи треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев по отношение на Българския футболен съюз и борбата на Димитър Бербатов с сегашния президент Борислав Михайлов, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Любослав Пенев
През 2018-та година самият Пенев бе съперник на Михайлов за президентския пост в БФС, като разкри, че тогава страната не му е разрешила да реализира триумф. " Трябва да се промени нещо, постоянно съм бил оптимист. Опитах се да направя тази смяна преди 3-4 години, само че страната не разреши, това е реалност. Трябва да има смяна, наложително. Това, което се случва в продължение към този момент на повече от десетилетие, не е обикновено. Ние затъваме от ден на ден и повече. Всичко е отрицателно, обвързвано с българския футбол ", сподели Пенев.

Той още веднъж разяснява казуса със съдийството в българското състезание. " Да ви кажа почтено не виждам какви са съдийските назначения, не знам кой ще свири на следващия ден (срещу Левски). За мен най-важното е тимът да бъде квалифициран, да тренира добре и да изиграе един мощен мач. Ние единствено си приказваме, приказваме, приказваме и нищо. Трябват дейности, това нещо би трябвало да се усъвършенства, и то доста. Не ме интересува кой свири, желая индивидът да бъде неосезаем, неутрален и да е в интерес на футбола. Безпристрастен във всеки един миг, не да компенсира - в този момент не ти дадох нещо, в идващ миг ще ти го дам. Сегашният началник на съдиите - Кашай - аз не виждам да е взел значимо решение, обвързвано със съдийството, може и да съм пропуснал. Много тимове и треньори имат забележки към съдиите и към катафалката откъм гърба с компютрите, с изкривените линии, с телефонната централа, която непрестанно се звъни. Кашай е следващият буфер. Колко шефове на съдии изгоряха преди този момент? Буквално изгоряха, те ги използваха. Много, доста. След това ще има Кашай 2, Кашай 3, Кашай 4 и по този начин нататък. Това би трябвало да се промени, БФС не може да го промени, дано да го промени страната. Но очевидно, че има един добър чадър и нещата се движат по метод, който им изнася. Това е истината. Аз съм за футбола, стоя зад треньорите, зад тимовете, зад футболистите, да развиваме футбола. От най-малките до най-големите. По метода, по който се управляват мачовете, това няма по какъв начин да се случи. Трябват дейности, другояче си бърборим тук и кучето лае, керванът си върви ", разяснява Пенев.

" Виктор Кашай най-вероятно след известно време, може би още и тази година, не знам какъв му е договорът, може би няма да продължи. Кашай не е виновникът, Кашай просто е комплициран, следващият буфер. Какво значи да се сплотяваме, сплотяваме се на приказка. За страдание, аз не мога да работя, тъй като нямам такива пълномощия, в случай че можех, нещата щяха да са по различен метод. Има други хора, които са ангажирани и са виновни за това нещо, и те са виновни към този момент прекомерно доста години. Тази тяхна отговорност първоначално от доста години насам се трансформира в една изключителна безнаказаност към българския футбол. Не единствено националния тим, всичките гарнитури. Оня ден идва Сърбия тук и ни изнася лекция - 1:5 и им свирят още 3-4 засади, това е срам ", сподели още треньорът на ЦСКА 1948.

" Те имат добър състав и всеки един футболист може да ни сътвори проблеми, както и във всички останали тимове в efbet Лига. Ние се готвим съответно за този противник и аз чакам един доста добър мач, с доста прелестен футбол, с висока динамичност, единоборства ", разяснява Пенев преди дуела с Левски от 16-ия кръг на Първа лига .

" Сините " одобряват своя противник в събота от 17:30 часа на стадион " Георги Аспарухов " във значима борба в челото на класирането. " Да, двата тима играят по друг метод, само че това е забавно. Ще се срещнем два тима, които желаят да имат самодейността по време на мача. Затова споделям, че ще бъде забавно. Биеш, падаш, хикс, това е за статистиката. Футболът е друга материя и това е процедура, процедура, процедура. Разбира се, това, което показваш, се отразява в статистиката и в един миг тя не е най-важното във футбола, тя просто може да ти добави малко информация, само че никога не е най-важното. Нямам контузени футболисти ", сподели Пенев на конференция преди дуела. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР