Трябва да има промени в изборното законодателство, но не може

...
Трябва да има промени в изборното законодателство, но не може
Коментари Харесай

Радев: Не може всеки парламент да се занимава с промени в изборното законодателство

Трябва да има промени в изборното законодателство, само че не може всеки парламент да се занимава с това, съобщи президентът Румен Радев пред публицисти, откакто гласоподава на балотажа в София. Постоянните промени обърквали и изборната администрация, и гласоподавателите.

Трябва да има промени, които да са фокусирани върху изсветляването на изборния развой, сподели президентът.

Той сподели, че се надява след тези избори да бъде изработен изчерпателен разбор на това, което се случи, с цел да не се повтаря отсега нататък.

„ Всички виновни институции за тези избори би трябвало да създадат доста бездънен разбор, доста явен доклад и да забележим къде се скъсаха нещата, с цел да има през днешния ден такава ниска изборна интензивност. Моят апел е институциите да създадат всичко допустимо да се възвърне доверието в изборите, в това число в машините. Машините потвърдиха своята успеваемост в битката с недействителния избор и с безобразното попълване, къде умишлено, къде - не, на изборните протоколи ", съобщи Радев.

Той не пожела да разяснява желаното от премиера Денков освобождение на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев.

„ Днес всички дефинираме образа на локалната власт и нашето бъдеще. Затова не би трябвало да позволяваме публичният фокус да бъде сменен. Има време и на следващия ден за тези въпроси ", сподели Радев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР