Трябва да има премислена и ясна държавна подкрепа за общинското

...
Трябва да има премислена и ясна държавна подкрепа за общинското
Коментари Харесай

Мая Манолова: Над 15 болници са във фактически фалит

„ Трябва да има премислена и ясна държавна поддръжка за общинското опазване на здравето и лечебни заведения. Инцидентното изсипване на пари не взема решение проблемите. “ Това съобщи омбудсманът Мая Манолова по време на спор на тематика „ Прозрачност и опазване на здравето “ във връзка основаването на първия „ Индекс на лечебните заведения “.

„ Твърдя, че във в действителност банкрут са повече от 15 болнични лечебни заведения ”, разгласи тя.

„ Заплащането от страната на заплатите на лечебните заведения в Ловеч и Враца на процедура даде единствено временен политически резултат. Хората отново са недоволни, тъй като осъзнават, че за цялото време, в което общинските лечебни заведения са в мъка, са си тръгнали медицинските експерти, лекарите и медицинските сестри. Реално лечебните заведения са отворени, само че не дават никаква съответна здравна помощ “, разгласи омбудсманът.

„ Парите в опазването на здравето се усилват, само че се усилват и проблемите и недоволството “, посочи Манолова.

„ Недоволството на жителите е и от достъпа, и от качеството. Това значи, че в действителност има нужда от промяна “, уточни тя.

„ За страдание, сякаш политическо единодушие и воля на промяна няма. Във всички полемики по тематиката на напред във времето излизат бюджетните цели. Колко пари повече, какъв брой по-малко са обезпечените, какъв брой се събират. По-малко е застъпено качеството и достъпа до здравна помощ. Това значи, че болният човек, поради който съществува системата, се неглижира “, добави Мая Манолова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР