Трябва да има преизчисление на пенсиите. Преизчислението е справедлив процес,

...
Трябва да има преизчисление на пенсиите. Преизчислението е справедлив процес,
Коментари Харесай

Капон: Редовно правителство трябва да преизчисли пенсиите

Трябва да има преизчисление на пенсиите. Преизчислението е обективен развой, който би трябвало да направи постоянно държавно управление. Това съобщи в " Още от деня " по Българска национална телевизия Мария Капон от " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

От 1 октомври минималната пенсия става 370 лева, а компенсацията за развъждане на дете през втората година от майчинството - 650 лева Дотук са гласувани 120 лева коронавирус добавка за всеки пенсионер. Освен 50-те лв., още 70. За септември всеки пенсионер ще вземе тези 50 лева, от 1 октомври ще вземе 120. Това е за три месеца, разясни Капон.

" Това, което сме дали своят вот, е за майките – от 380 на 650 лв. от 1 октомври. И третото, което гласувахме, е преизчисление на пенсиите. От служебното държавно управление беше препоръчано – от 300 на 340 лева Народните представители взехме решение минималната пенсия да стане от 300 на 370 лева “, добави тя.

" Пропорционалното нарастване за ниските пенсии е 23%, от 300 на 370, приблизително е към 13% и на най-високите е минимум – 60 лева, от 1440 на 1500 лева Бюджетна комисия през днешния ден взе решение актуализацията на пенсиите с тези приблизително 13% да бъде от 25 декември, т.е. тя е необратима “, акцентира Капон.

Тя е безапелационна, че би трябвало да има преизчисление на пенсиите.

" Не е обикновено последното преизчисление да е към 2008 година Това не е заслужено. И би трябвало да се случи към 2020 година Преизчислението е обективен развой, който би трябвало да направи постоянно държавно управление. Утре би трябвало да се вземат окончателните решения “, изясни Капон.

От парламентарната група на " Изправи се.БГ! Ние идваме! " са внесли ясни ограничения – освен 60:40, не 80:20, да има задоволително средства в Национален фонд Култура. Те считат, че приходите ще са най-малко 500 млн. повече и това, което оферират, е трансфер за общините от към 100 млн.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР