Трябва да има правителство, но при ясни правила и пълен

...
Трябва да има правителство, но при ясни правила и пълен
Коментари Харесай

Нейнски: Трябва да има правителство, но при ясни правила и пълен мандат

„ Трябва да има държавно управление, само че при ясни правила и цялостен мандат. “ Това разяснява някогашният външен министър и Надежда Нейнски коментира идната ротация в предаването „ Лице в лице “ по bTV.

„ Гаранция на промените е болшинството, държавното управление е изпълнителната власт. Когато евроатлантическото болшинство има изясненост по какъв начин ще протекат промените, тогава доста гладко ще се сменят екипите и няма да се основават разтърсвания, които се употребяват от опозицията ”, разясни тя.

Нейнски добави, че съгласно нея  партиите в евроатлантическото болшинство нямат предпочитание за избори.

„ Демокрацията не е всичко да ти е разрешено, а да има правила. Коалиционно съглашение е структуриран разговор – отново може да не докара до резултатите, които чакаме, само че въпреки всичко има правила, другото е политически кеч ”, акцентира Нейнски.

Тя разяснява и идните избори в Съединени американски щати.

„ 2024 година е годината на избори. Геополитическият подтекст има голямо значение. Очевидно поръчките, които Доналд Тръмп прави все още, будят безпокойство. При промяна на президента, в случай че той изиска да извади Съединени американски щати от НАТО, са му нужни 2/3 от гласовете в Сената, само че това единствено по себе си демонстрира, че има подобен спор там. Владимир Путин започна войната в Украйна с концепцията да промени международния ред и да наложи правила, които той е основал, т.е. той има потребност да се нарежда геополитически. Ако не бъде подкрепена Украйна, НАТО ще се изправи против Русия. Ще са нужни доста по-големи разноски за, не дай си Боже, сходна война, в сравнение с са нужни в този момент за поддръжката за Украйна ”, сподели Нейнски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР