Трябва да има правителство на промяната. Колкото и да е

...
Трябва да има правителство на промяната. Колкото и да е
Коментари Харесай

Христо Иванов: Трябва да има правителство на промяната, колкото и да е трудно

Трябва да има държавно управление на смяната. Колкото и да е сложна парламентарната аритметика, би трябвало да се опитаме да сглобим подобен кабинет. Колегите от " ИТН " би трябвало да покажат по какъв начин да се случи това нещо. Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов в студиото на „ Денят стартира с Георги Любенов “ по Българска национална телевизия.

Според него хората са дали своят вот за смяна, само че партиите на митинга нямат болшинство в Народното събрание. Това постанова търсене на поддръжка от систематичните партии: „ Ние доста ясно сме декларирали с кого можем и с кого не можем “.

По думите му проблем е дали възможен формиран кабинет ще може да разчита на болшинство на смяната: „ Такова болшинство на смяната не може да се чака “. Той разяснява обстановката с Росенец: „ Росенец е материализация на фундаменталния проблем в България: има хора над закона в България, които институциите обслужват “.

„ Ние сме първи по корупция в Европейски Съюз и последни по приходи. Тези неща са свързани “, съобщи Христо Иванов.

По тематиката с ИК сподели: „ Въвеждането на отдалеченото гласоподаване по пощенски път или по интернет би било сериозна смяна, само че то изисква софтуерно време. Въпросът е с тези стъпки да произведем доверие “.

Възможно е да се стигне до нови избори, на които гласоподавателят да реши кой да извърши смяната: „ Ние ще се явим с искане на мандат за ръководство. Ние сме единствената групировка, която има хрумвания какво да се направи “. Иванов обаче прикани за сформиране на държавно управление в границите на този парламент.

Порочният модел в страната може да се възпроизведе и без Борисов и Пеевски, предизвести Иванов.

„ Наша отговорност е да създадем доста съществено изпитание да излъчим кабинет на смяната “, безапелационен беше той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР